Лазер, създаден от фирма, работеща за НАСА, чисти космите на мъжете

През последното десетилетие все повече мъже се интересуват от външния си вид, а статистиката показва, че една от най-честите процедури, на които се подлагат, е лазерната епилация.

Противно на модата на небръснатите бради, господата искат да поддържат телата си гладки…

Американско проучване сочи, че най-често представителите на силния пол искат да премахнат окосмяването на гърба, гърдите и раменете.

Има и други области, в които този метод може да бъде особено ефективен, като например зоните на подмишниците, ушите и носа, казват от клиниката по естетична медицина Jewel Skin.

Интересен факт е, че иновациите в тази сфера надминават очакванията ни. Изследователски екип създаде Duetto MT Evo – първата технология, която комбинира в едно два истински лазерни източника – Александрит и ND: YAG.

Специално проектирана да осигури безопасни и дълготрайни резултати за всички типове кожа, новата технология е вече достъпна и у нас.

Апаратът е конструиран през 2016 г. от изследователски екипи с познания в квантовите процеси и медицината. Производителят е италианска компания Quanta System, чийто първи лазери са прилагани при научните открития на НАСА.

Едни от последните проучвания твърдят, че годишно се извършват около 13 милиона процедури на лазерна епилация в световен мащаб.

При това над 56% от мъжете и жените планират да започнат лазерно обезкосмяване и да изоставят традиционните методи за премахване на нежелното окосмяване. Така митът, че тази процедура е типично женска, отпада. Защото делът на господата ползващи услугата се е увеличил драстично.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *