Звездите полудяха по тренировките на минибатут

Звездите са си загубили ума по нов вид тренировка – тази на минибатут. Това е една от последните хит тенденции за тази есен.

За тренировките първа заговаря Трейси Андерсън

Още през 2012 г. звездната фитнес треньорка пуска видео с инструкции да това как правилна да тренираме, за да постигнем тяло-мечта. „Тази тренировка може да бъде идеалната алтернатива за всички, които имат проблеми с координацията пре танци и които искат да потренират малко кардио“, казва Трейси.

Съвсем скоро холивудските звезди се влюбват в джъмпинга. Особено Виктория Бекъм, която всички знаем, че се отнася малко избирателно към всички нови неща. Любов към тренировките на батут се насочва и Мила Йовович. А също и Гуинет Полтроу, която превръща фитнес тренировката в своя ежедневна рутина и дори се записва за тренировка в зала, в компанията на други дами. „Щастлива като дете“ – така Гуинет подписва снимката в Инстаграм.

Защо тренировките на батут са популярни

Защото в есенното време е по-лесно да тренираме нещо вътре, отколкото навън. Защото носят удоволствие, радост и добро настроние. Йога, пилатес и стречинг са чудесни занимания, но скоковете на батут са някак по-забавни и динамични. И зареждат с енергия – нещо, което ни е супер необходимо, когато навън е мрачно и вало.

Как треновката на минибатут влияе на тялото 

Подобрява работата на вестибуларния апарат, развива координацията, подобрява работата на мускулите и ни помага да отслабнем.

И все пак, преди да опитате, консултирайте се със своя лекар.

Ако имате проблеми с гръбнака или ставите, то този вид фитнес може би не е точно за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *