16 държави от Азия на фестивал в София

16 държави от Азия ще представят своите изкуство и култура на 15 юни в Борисовата градина в София. Третото издание на фестивала на азиатската култура е в подкрепа на превенцията срещу изоставяне на деца.

От 10.00 до 20.00 часа на лятната естрада и прилежащите алеи в Борисовата градина в столицата ще бъдат домакини на пъстрото събитие.

Фестивалът, организиран по инициатива на посолство на Индонезия в България е посветен на благородната кауза на фондация „За Нашите Деца“. А тя е сигурна семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг.

Средствата от събитието ще бъдат инвестирани в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла. Ще бъдат спасени от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Фестивалът ще предложи богата и пъстра програма с танцови изпълнения, музикални, театрални и бойни изкуства.

Изложбените шатри на всяко посолство ще предлагат сувенири-уникати, аксесоари, екзотични храни и напитки. Средствата от продажбата ще допринесат за благотворителната кауза.

Атрактивната програма ще бъде допълнена от зона за йога и релакс; уроци по традиционни източни танци; ателиета по рисувана коприна; древни настолни игри и много други активности.

Фестивалът е с вход свободен. Посетителите обаче могат да участват в благотворителната томбола. Парите от билетчетата също за благотворителната кауза. Томболата дава шанс за награда от многобройните партньори-дарители на фестивала като двупосочен билет за двама до азиатска държава по избор, предоставен от дългогодишния партньор на събитието – Turkish Airlines.

Събитието се осъществява партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.