Дестинации & ДегустацииЖениТЕ

29-годишната Нуби пропътува 17 държави със своето малко пежо

29-годишната Пелуми Нуби, създателка на съдържание или по друг начин казано – инфлуенсър, тръгна от Лондон, мина през 17 държави и пристигна в Лагос, Нигерия. Една година ѝ отнема подготовката за това вълнуващо пътешествие.

Тръгва на 24 януари от Лондон и пътува до Нигерия в любимото си лилаво Peugeot 107.

След два месеца в път и една катастрофа Нуби е посрещната като герой, съобщава CNN .

„Това беше едно невероятно приключение, изпълнено с прекрасни изненади“, казва тя за медията.

Родената в Лагос Нуби обяснява, че целта ѝ била да „покаже, че пътуването може да бъде лесно, безопасно и осъществимо“, особено за сама жена като нея.

Вдъхновява я историята на Кунле Адеянджу, нигерийка, която стига от Лондон до Лагос с велосипед.

Първоначално мисли да си купи нова кола, но тъй като пътуването е скъпо само по себе си, решава да спести средства и да пътува със своята си кола, която има от пет години.

Преди да тръгне да добавя в колата си легло и мини кухня. Отнема месец да бъде монтирано всичко в малкото пежо.

Тръгва от Лондон, минава през Франция, Испания и след това – Мароко. След това пътува през пустинята Сахара, смятана за най-голямата гореща пустиня в света, до Мавритания и споделя, че преживяването изобщо не е това, което е очаквала.

„Мислех, че Сахара ще бъде като пясъчна дюна, но беше цял град“, казва тя. След като достига Мавритания, Нуби продължава към Сенегал и след това към Гамбия; Гвинея-Бисау, Гвинея, Сиера Леоне, Либерия и Гана.

При влизането в Кот д’Ивоар се блъсна в паркиран камион през нощта. Колата ѝ е сериозно повредена. Но тя решава да изчака ремонта и продължава отново с нея.

След като напусна Кот д’Ивоар, Нуби пътува до Того и след това до Бенин, преди да пристигне в крайната си дестинация Лагос, Нигерия, на 7 април.

Въпреки че пътуването е приятно, Нуби признава, че понякога е била самотна.

„Да, срещаш нови хора, но ти липсва готвенето на майка ти и леглото ти“, казва тя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *