Добра формаНовинки

4 идеи за забавни занимания на открито през май

Какъв прекрасен ден! Месец май ни носи все повече слънце, а почивните дни ни позволяват да обърнем време на себе си, семейството и нещата, които обичаме да правим. 

Затова днес споделяме с вас няколко идеи за занимания на открито с полза за духа и тялото.

Колоездене. То е отличен начин да излезете на чист въздух и да сенасладите на природата. При това с полза за тялото и енергийния ви баланс.

Според експерти от Бристолския университет, физическата активност помага за намаляване на времето, необходимо на храната да се движи през червата, като се ограничава количеството вода, абсорбирана обратно в тялото и облекчава отделянето. „Освен премахване чувството за подуване, това помага да се защитите срещу рак на дебелото черво.“ казва Д-р Раймундо, гастроентеролог.

Според изследване на Университета на Северна Каролина пък, хора, които карат колело поне 30 минути на ден, пет дни в седмицата, прекарват поне наполовина по-малко от времето в болно състояние, отколкото другите.
Можете да карате самостоятелно или с приятели, да изберете близки пътеки или да се запътите по-далечни маршрути.

Бягане. Аз лично не го обичам, но това е един от най-лесните начини да започнете да спортувате и да се поддържа форма. Можете да изберете близкия парк, стадиона или планината.

Планинско катерене. Пролетта е отлично време да излезете на открито и да изкачите някой близък планински връх. Това може да бъде много изключително предизвикателство, придружено с приятна компания, мускулно натоварване и други приятни преживявания като наблюдаване на птиците, събиране на билки (коприва за супа, например) и фотографски моменти.

Каране на кънки или ролери. Ролерите са още една забавна активност, идеална за пролетта. Можете да се разхождате по градските паркове, да тренирате техниката си или просто да се забавлявате. Според проучвания, спортуването с ролери има същите ползи като джогинг, но ви предпазва и от увреждане на ставите. Само за половин час вие можете да изгорите цели 200 калории.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *