КрасотаНовинки

4 лесни маски с ягоди, които правят чудеса с кожата

Ягодите са изключително полезни за кожата, заради високото съдържание на витамини, антиоксиданти и алфа-хидрокси киселини. Затова днес ви предлагаме няколко бързи маски. А ефектът е наистина поразителен. Опитайте.

Маска от ягоди и мед
Пасирайте 3-4 пресни ягоди с 1 супена лъжица мед. Нанесете маската върху лицето и оставете да действа за 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода. Тази маска е подходяща за всички типове кожа – ще хидратира и омекоти кожата ви.

Маска от ягоди и кисело мляко
Смесете 3-4 пасирани пресни ягоди с 1 супена лъжица кисело мляко. Нанесете маската върху лицето и оставете да действа за 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска е подходяща за мазна кожа, тъй като киселото мляко ще почисти порите и ще намали излишното омазняване.

Маска от ягоди и сметана
Смесете 3-4 пасирани пресни ягоди с 1 супена лъжица сметана. Нанесете маската върху лицето и оставете да действа за 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска е подходяща за суха кожа, тъй като сметаната ще хидратира и омекоти кожата.

Маска от ягоди и бадемово масло
Смесете 3-4 пасирани пресни ягоди с 1 супена лъжица бадемово масло. Нанесете маската върху лицето и оставете да действа за 10-15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска е подходяща за суха и увредена кожа, тъй като бадемовото масло ще хидратира и подхранва кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *