ЗвездиМузикаНовинки

40 години от излизането на легендарния Thriller на Майкъл Джексън

40 години изминаха от излизането на албума на Краля на поп музиката Майкъл Джексън – Thriller.

Това е не само най-популярният албум на Майкъл, но и най-продаваният музикален албум на всички времена.

Thriller имаше наистина голям успех. Албумът бе начело на класацията на Billboard 200 за 37 седмици.

Печели и рекордните осем награди „Грами“ през 1984 г., включително „Албум на годината“, а „Beat It“ е обявена за песен на годината.

Въпреки скандалите през годините, Майкъл Джексън остава звезда и днес, а музиката му се „стриймва“ повече от 35 милиона пъти на месец в музикални платформи като Spotify.

Thriller постави Джексън начело на поп музиката в края на 20 век и му позволи да разруши расовите бариери.

Въпреки успеха, изпълнителят не успява да пробие от първия път в MTV. Телевизионните редактори отказват да излъчат видеоклипа към песента Billie Jean с аргумента, че черната музика „не се вписва“ в програмата.

Възмутен от ситуацията, шефът на CBS, Уолтър Йетников, заплашва публично да заклейми MTV като расистка телевизия и да забрани на всички нейни артисти, включително рокендрол изпълнители, да се появяват там.

Йетников печели битката с MTV, но влиза в конфликт с Майкъл, който иска да направи клип на Thriller. Джаксън обаче реализира идеята си и записва висококачествен клип с продължителност от 14 минути, който бе прожектиран премиерно в киносалон пред десетки знаменитости в Холивуд. Останалото е история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *