ВечнитеLOVEисторииНовинки

42 години след приказната сватба на принцеса Даяна и принц Чарлз

42 години след деня, в който милиони хора по света следят стъпките на своята принцеса, мечтаейки я един ден да стане кралица.

Принцесата на народа влиза в един брак, в който се оказва излишна, за да се превърне в пепел и спомен за години напред. Брак, в който съдбата е заложила сянката на една друга жена. Брак, който ще продължи сравнително дълго, но в крайна сметка ще звърши с развод, а накрая ще бъде помрачен и от смъртта.

Принц Чарлз се запознава за първи път с лейди Даяна през ноември 1977 г. в Алторп, семейното ѝ имение в Нортхемптъншир, Англия. По това време той излиза с по-голямата ѝ сестра Сара и пътува, за да се присъедини към нея за уикенда.

В интервю по-късно Чарлз си спомни „колко забавна“ е била Даяна, когато са общували за първи път.

През февруари 1981 г. принц Чарлз предлага брак на Даяна в замъка Уиндзор, а тя приема.

По това време се говори, че двойката е излизала само няколко пъти. Точно 13.

След предложението вниманието на пресата към 19-годишното момиче достига сензационни размери.

На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър сключват брак на приказна церемония.

Преди да потегли към олтара Даяна има съмнения – особено след като намира гривна, която Чарлз е поръчал за Камила. Сестрите ѝ обаче казват, че е твърде късно тя да отмени сватбата

20-годишната Даяна се омъжва за 33-годишния Чарлз в катедралата „Свети Павел“, в която има повече места, отколкото в Уестминстърското абатство.

Церемонията е излъчена по телевизията и е гледана от рекорден брой хора – 750 милиона.

Близо два милиона души пък са свидетели на живо на процесията от Clarence House до катедралата.

4000 души охраняват събитието.

Роклята на булката е оценена на 9 хиляди британски лири и има почти 8-метров шлейф и най-фина дантела.

Създадена е от двамата британски стилисти Дейвид и Елизабет Еманюел – буфан ръкави, бродирани с перли и пайети. Дизайнеритескриват 18-каратова златна подкова в нея за късмет.

Тортата тежи 225 кг.

В книгата „Даяна. Нейната истинска история“ принцесата споделя, че два дни преди сватбата е казала на сестрите си, че не иска да се омъжва.

В публикувани по-късно записи се твърди, че Даяна е нарекла деня на сватбата си „най-лошият ден в живота ми“.

В други пък уж казва, че е била толкова влюбена в Чарлз, че не могла да откъсне поглед от него, мислила е, че е невероятна късметлийка, че той ще се грижи за нея, но се е излъгала…

Разбира се, трудно е да се каже какво е чувствала принцесата, защото само тя може да ни разкрие тази тайна. А нея я няма. Остават само кадрите. От пищната сватба, милионите хора по цял свят, влюбени в идеята за идеалната връзка, идеалната любов, за идеалното щастие…

И нашите предположения за онова, което наистина се е случвало в сърцето и душата на тази млада и красива дама, станала изведнъж част от една огромна машина – наречена кралско семейство.

Снимки: YouTube и скрийншот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *