Красота

5 съставки, които ще ви помогнат да се справите с торбичките под очите

Ако торбичките под очите и подпухналият вид са в резултат на една нощ ведостатъчен сън, решението е лесно. Но ако те са постоянно състояние, имате нужда от сериозно решение.

Представям ви продуктите, които ще ви помогнат да върнете свежия вид на кожата и лицето.

Витамин С

Много често тъмните кръгове под очите се появяват, заради липса на достатъчно витамин С. Можете да компенсирате липсата му с фреш всяка сутрин и с витамин С. Важно е също въздухът в помещението, където спите, да има достатъчно влага. Сухият въздух изсушава и кожата.

Кофеинът

Независимо дали става въпрос за кафе или зелен чай, кофеинът е ценна съставка, която със сигурност работи в посока премахване на подпухналата кожа около очите. И все пак внимавайте – кофеинът в продуктите е доста силна съставка, използвайте само в крайни случаи. Т.е., когато очите ви изглеждат така, сякаш сте плакали три дни, а имате среща точно сега.

Пептиди

Пептидните кремове са чудесни за справяне с проблема „подпухнали очи“. Тези съединения са необходими за синтеза на протеини, включително колаген. Затова основното им действие е антиейджинг – изглаждат бръчките и стягат лицето. Те обаче също укрепват кръвоносните съдове и влияят върху тена на кожата.

Хиалуронова киселина

Тя е незаменима, когато става въпрос за хидратация и поддържане на тонуса на кожата, а също така е много успешна, когато трябва да маскирате тъмните кръгове. В същото време действа относително бързо, така че продуктите, в които се намира, могат да се използват и като първа помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *