Здраве

5 тайни на дълголетието разкриха китайските медици

Да изглеждаме млади и на 60? Да доживеем до 100, в добро здраве и форма? Възможно ли е това и каква е тайната? Отговорите на всички тези въпроси ни дава традиционната китайска медицина.

В продължение на векове императорите на Поднебесната държава търсили рецептата за дълголетие и вечен живот. Днес учените са открили някои ценни условия, спазването на които ще помогне на хората да живеят по-добре и по-дълго.

Китайските лечители смятат, че здравословното ни състояние в преклонна възраст се „закодира“ във времето между 30 и 50 години за мъжете и 40 и 60 години за жените. Т.е. точно в този промеждутък от време трябва да живеем здравословно, да се пазим от болестите.

Един от основните начини за съхраняване на здравето и младостта е правилното хранене, казват китайските медици. И препоръчват…

Яжте по-малко сол. Средно човешкият организъм се нуждае от 12-15 г сол на ден. Ако прекалите, което се случва с почти всички ни, опитайте се да хапвате повече плодове и да пиете повече вода. Пренасищането на тялото със сол може да доведе до проблеми със сърцето, бъбреците, артериите.

При нарушаване на процесите на обмяна на веществата, в организма се отлагат излишни течности, развиват се оттоци, а това неминуемо води до наднормено тегло.

Хапвайте продукти, които са пресни. Продуктите с изтекъл срок на годност или просто старите продукти могат да ви причинят диария, главоболие, проблеми със стомаха, дори рак. А това води до стареене на организма.

Особено вредни за човешкото здраве са полепите, останали след кипенето на водата. Затова след употреба измивайте добре чаените чаши, чайниците, съдовете, в които сте варили нещо. Оставащите върху стените на съдовете вещества от кипялата по-рано вода са вредни за храносмилането, нервната система, кръвообращението.

Приготвянето на продукти в кипящо олио или масло също е вредно за здравето.

Алкохолът също не е сред приятелите на добрия ни външен вид.

Благодарение на тези елементарни препоръки на китайските лечители можете не само да избегнете болестите, но и удължите живота си с няколко години, които да прекарате в добро здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *