Добра формаНовинки

6 диети, които ще допаднат и на гурманите

Как да хапваме вкусно и едновременно с това да отслабваме? Явно има начин и следващите няколко хранителни режима напълно го доказват.

Испанска

Диетологът Рубен Браво, експерт по въпросите на храненето в Европейския институт за изучаване и профилактика на затлъстяването, е открил идеалната диета за хората, които не могат да гладуват. С нейна помощ можете да отслабнете за месец с 4 до 6 кг. В основата на диетата са любимите за испанците хамон и вино. С първия продукт се започва денят, а с втория – се приключва. Нормата е една чаша вино от 150 мл за дамите и две чаши за господата. Според диетолога, червеното вино е необходимо не само за удоволствие, но и като профилактика срещу атеросклероза, болест на Алцхаймер, старческа дименция. Хамонът понижава нивото на холестерина и не се трупа на ханша. Други ограничения няма. Основното правило е порциите да са не много големи, а менюто – разнообразно. Т.е. истинско удоволствие, а не диета!

С пица

Оказва се, че този отричат от мнозина продукт може да бъде част от балансираното и полезно за организма хранене. Но има важно условие – да бъде приготвен от пълнозърнесто брашно, сосът да е от пресни домати, а плънката – от зеленчуци, гъби, пилешко, риба, морски дарове, подправки. На ден можете да хапвате 8 стандартни парчета пица и въпреки това да отслабнете със 7 кг за един месец. Фантастично, нали?

Със сладки

Не сте ли мечтали именно за това? Да похапвате нещо сладичко и да слабеете… Американският звезден диетолог Санфорд Сийгал е разработил режим на хранене, който позволява веднъж дневно да се храните съвсем пълноценно – и то на вечеря. Менюто ви може да включва 200 г пилешко, пуешко или морски дарове и зеленчуци. През останалото време трябва да ядете само… сладкиши! Разбира се, не какви да е сладкиши, а натурални, приготвени без топлинна обработка, с много плодове, ядки и подправки.

Със сладолед

На ден ви е позволено да хапвате от 4 до 5 порции, всяка от които не трябва да превишава 200 ккал. Сладоледът трябва да е простичък, без допълнителни екстри като сладки, шоколад, ядки. Най-добрият вариант е да бъде домашен, без консерванти и стабилизатори. Диетата може да продължи не повече от 3-4 дни, защото иначе ще се отрази неблагоприятно на организма ви. Но резултатът е невероятен – по-малко килограми, коремът ви почти ще изчезне, стомахът ще се свие.

Австралийска

Можете да ядете всичко, което смятате за здравословно, с изключение на месо, освен ако не е от кенгуру. То е богато на протеини и се смята за едно от най-диетичните. Много хора спазват тази диета, защото е и екологична – кенгуруто нанася много по-малко щети на планетата ни, отколкото стадата едър рогат добитък, например.

Библейска

Храната се разделя на „чиста” и „забранена”. Към първата категория спадат плодовете, зеленчуците, ядките, постното месо, рибата, всичко, създадено от природата. При забранените попадат фастфуда, сладкишите, месните полуфабрикати. Ако залагате само на „чисти” продукти, ще отслабнете със 7 кг за месец. Можете да консумирате „чисти” храни в неограничено количество…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *