6 известни дами и техния отговор на въпроса: защо нямате деца?

Има много жени, които искат да имат деца, а не могат… И се борят до последно, за да могат да прегърнат малките крачета и ръчички.

Но има и жени, които не искат да стават майки.

Няколко известни дами дават отговор на въпроса защо не искат да имат деца и защо животът без деца също може да бъде смислен и щастлив, пише „Кликс“.

Камерън Диас: „Имам невероятен живот“

Камерън стана майка преди няколко години, но преди това се бе сблъсквала твърде често с този неудобен въпрос. В интервю за списание Parade от 2009 г. Диас казва, че много жени, които не са майки знаят, че децата не са непременно ключът към пълноценното съществуване.

„Имам невероятен живот. По някакъв начин имам живот, който имам, защото нямам деца. Това е просто различен избор“, каза тогава тя.

Камерън Диас

Челси Хендлър: Имах твърде трудно детство!

Тя говори открито за аборта, направен на 16-годишна възраст, и признава пред Аманда де Каден през 2013 г., че не само не вярва, че ще бъде добра майка, но и че няма желание да преживее отново детството си.

„Детството ми беше достатъчно трудно. Мисля, че не бих могла да отгледам собственото си дете и да премина през всичко, през което съм преживяла отново.“

Опра Уинфри: Ако имах деца, те със сигурност щяха да ме намразят!

В свят, в който жените често се чувстват принудени да избират между това да имат деца и кариера, Уинфри винаги е била отворена към желанието си да направи работата свой приоритет. Тя казва пред Hollywood Reporter през 2013 г., че докато най-добрата й приятелка Гейл Кинг мечтае за майчинство, тя мечтае да стане Мартин Лутър Кинг. Тогава именно осъзнава, че децата ще бъдат на второ място в списъка й с желания.

„Ако имах деца, те щяха да ме мразят, защото нещо в живота ми щеше да страда и това вероятно щяха да бъдат те“.

Елън Дедженерис: Не бих искала да ги съсипя!

Има причина родителството да бъде определяно като най-трудната работа в света, а Дедженерес и съпругата й Порша де Роси признават, че не искат да поемат отговорността за него.

Ким Катрал: Боли ме главата!

Децата могат да бъдат изтощителни. Ким Катрал казва пред Advocate през 2008 г. това, което повечето родители знаят, но вероятно не искат да признаят гласно…

„Мисля, че са прекрасни, забавни и забавни, но ме боли главата“, каза Катрал.

Дженифър Анистън: „Никой няма право да ме съди“

Анистън има страхотна кариера. И през цялото време е била обект на клюки, свързани с темата „деца“. През 2014 г. тя каза пред списание „Алюр“, че никой не трябва да се интересува защо една жена няма деца.

„Може да нямате бебе в утробата си, но това не означава, че не сте майка: може да се грижет за куче, приятели, децата на приятели… Има много причини, поради които някой няма деца, и никой няма право да го съди. Много е грубо и обидно“, каза тогава Анистън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *