600 000 обувки за година и услуга Ship to home

Преди 10 години у нас отваря врати първият филиал на веригата магазини за обувки Deichmann. Днес дружеството в България има 21 филиала в девет града. Както и онлайн магазин. И е номер 1 сред търговците с обувки на дребно.

Компанията-майка е основана през 1913 г. И до днес е 100% собственост на семейството на основателя.

През 2018 година Deichmann продава около 600 000 чифта обувки в своите филиали и в онлайн магазина си в България.

През април 2017 година българското дружество дава начало на своя онлайн магазин. И от тогава непрекъснато развива взаимовръзката между двата канала. Пример за това е услугата за доставка до дома „Ship to home“. Тя се предлага от август 2018 г. Когато клиент не намира определен артикул или размер в своя филиал, той може да го поръча веднага на място. Артикулът ще му бъде доставен директно на домашния или на друг, посочен от него адрес в България.

Цялата колекция се предлага онлайн и във филиалите в страната – при това на една и съща цена.

Deichmann желае да отпразнува своя десети рожден в България заедно със своите клиенти. От 11 до 18 април ще се проведе юбилейна акция -20% на всички ненамалени артикули във всички 21 филиала и онлайн.

„2018 година беше много трудна за модния бранш в Европа. Преди всичко продължилото дълго топло време се отрази негативно на развитието“, казва Хайнрих Дайхман, председател на управителния съвет на Deichmann SE.

И за групата Deichmann изминалата година е била изпълнена с предизвикателства. Освен срещу капризите на времето компанията трябва да се изправи и срещу засилена конкуренция от страна на онлайн търговците, както и на модните компании с обувки в асортимента си.

И за 2019 година се планира мащабно развитие. Планираните инвестиции за цялата група възлизат на рекордното ниво от 285 милиона евро. Инвестициите са насочени както към модернизиране на мрежата от филиали и откриването на нови в стационарната сфера, така и към интернационализирането и дигитализирането. Групата отваря нова глава в своето развитие с навлизането в Близкия изток. През лятото предстои отваряне на първия филиал на Deichmann в Дубай – за първи път във фирмената история с помощта на франчайзинг партньор, групата AZADEA.

През първата половина на 2019 г. компанията ще стъпи и в Китай, където ще предложи част от асортимента си през онлайн платформата T-Mall Global. За настоящата година е планирано и навлизане с концепцията Deichmann на пазара в Естония и Латвия. Форматът MyShoes, който понастоящем е представен в Германия, Австрия и Швейцария, ще продължи своето навлизане на нови пазари: в най-скоро време предстои откриване на първите филиали в Полша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.