9 любопитни факта за „Анатомията на Грей“, които не знаете

„Анатомията на Грей“ е сериал, който няма нужда от представяне. Върви от 2005 г. И май няма скоро да приключи. 

Затова ние днес решихме да споделим някои интересни факти за него, които най-вероятно не знаете.

„Анатомията на Грей“ се фокусира върху живота на лекарите – хирурзи, терапевти, които освен че имат трудна работа, често се сблъскват с лични драми като всички нас. И им се налага да пазят баланс между личните и професионалните си отношения.

Сериалът вече има „Еми“ и „Златен глобус“, а през 2013 г. е включен в класацията „100 най-велики тв сериали“ според списание Entertainment Weekly.

Името. То е избрано нарочно. Автор на една от най-популярните медицински книги по анатомия е написана през 1858 г. от Хенри Греъм и се казва – Gray’s Anatomy.

Идеята. Авторката на сериала – Шонда Раймс, е искала да създаде сериал за умни жени, които се конкурират. „просто ми хареса чувството че куп умни хора се борят за свое пространство“.

Истинска болница. За снимките е използвана истинска болница в Сиатъл, но повечето кадри са заснети в студио в Лос Анджелис.

Истинска медицинска сестра. Тя се казва Бохи Ан и освен че се появява в сериала, тя участва в истински операции.

Операциите… са истински. Когато виждате в сериала операции, те са истински. Т.е. използват се истински органи на крави, пилешка мазнина, червен желатин. И истински инструменти. А в сцената с мозъчната операция е използван мозък от… овца. А актьорите често се оплакват, че по време на снимки в студиото мирише доста неприятно.

Хонорарът на Елън Помпео. Тя е една от най-скъпоплатените персони в телевизията именно благодарение на „Анатомията на Грей“. През 2018 г. The Hollywood Reporter съобщи, че са ѝ платили 20 милиона долара за година.

Бременност и сценарий. През шести сезон Елън Помпео забременява и се налага този факт да бъде прикрит. Постигат го с идеята за бащата на нейната героиня Мередит, на когото тя дарява черен дроб. И по тази причина през по-голямото време е легнала или с широки дрехи.

Истински истории. Повечето истории в сериала са истински – често фенове изпращат на сценаристите историите на свои реални заболявания, оплаквания, преживени операции.

Репетициите са задължителни. Те се случват преди началото на снимките. Актьорите тренират движенията и научават важна медицинска информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *