Аферистът от Тиндър, който измами десетки жени и взе от тях милиони долари

Саймън Левиев е наследник на милиарди, ръководи компания за диаманти и е готов да сподели охолния си начин на живот с половинката си. Търси я в Тиндър. 

Предлага първокласни вечери и полети с частен самолет. Всъщност това е измислен образ. Но не на герой във филм, а на мъж, решил да спечели милиони от гладни за любов дами…

„Романтичните“ престъпления на този съвременен Казанова бяха разказани детайлно в последния документалния филм на Netflix – Тhe Tinder Swindler. Лентата бе пусната на 2 февруари. Събира разказите на три жени, които след връзката си със Саймън остават не само разочаровани, но и с колосални дългове.

Една от тях е 29-годишната Сесил, която попада на профила на Саймън през 2018 г.

Първата им среща е като истинска сбъдната мечта. Той я кани в ресторант на петзвезден хотел, а след вечеря я качва на частния си самолет и заедно летят от Лондон за България, където той уж имал важна работа.

Тя и за миг не се съмнява в него. И когато той иска да му даде пари, защото сметките му са блокирани, пак не се усъмнява…

С фалшива разписка за половин милион долара, която банката отказва да осребри, Саймън приключва дистанционната си любов със Сесили.

Но тя не е приключила с него. От местните институции научава, че мъжът е обикновен мошеник.

Предполага се, че Шимон е прибрал над 10 милиона долара.

Сесили се свързва с най-големия норвежки вестник VG и разказва за случилото се. С помощта на двама журналисти успяват да разгласят модела му на измама. Последната му жертва, холандка, която работи в модния бизнес, става жената, която през 2019 г. съдейства на Интерпол за залавянето му.

Шимон Хают е арестуван на летището в Атина и осъден на 15 месеца затвор за фалшифициране на документи и финансови измами, но излежава само 5 месеца от присъдата.

След излизането на филма, посветен на т.нар. аферист от приложението Тиндър, неговият профил е блокиран. За това пише „Варайъти“.

Документалният филм за измамника тръгна по Нетфликс на 2 февруари тази година.

„Проведохме вътрешно разследване и можем да потвърдим, че Саймън Левиев вече не е активен профил в Тиндър“, заяви представител на приложението.

След това Инстаграм също коментира, че ще блокира неговия профил – след като мъжът призна, че ще разкаже своята версия на историята.

Във филма режисьора Фелисити Морис има три жертви на Хают, репортер на норвежкия вестник VG, провежда собствено разследване и това помага аферистът да бъде наказан.

Хают е освободен предсрочно от затвора – за добро поведение. Животът му продължава. И хич не е лош. Едно е сигурно – Шимон не е приключил с измамите. Дано поне повече дами да са си дали сметка, че в интернет дебнат доста опасности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.