Алек Болдуин простреля колеги на снимачната площадка

Алек Болдуин е прострелял смъртоносно свои колеги на снимачната площадка на филма Rust. Инцидентът се е случил с реквизитно оръжие. Пострадалите са кинематографист и режисьор, съобщават световните медии.

Актьорът е трябвало да стреля с оръжие, заредено с халосни патрони, но в момента на стрелба шрапнели са улучили смъртоносно човек от екипа.

Сигнал за инцидента е подаден на телефон 911 около 2.00 часа следобед местно време. От шерифството на Санта Фе потвърждават, че има двама простреляни.

Режисьорът на филма – 48-годишният Джоел Соуза – е по-леко ранен, но Халина Хътчинс, оператор на 42 години, е починала в болницата в Албакърки.

Говорител на местната полиция заявява, че тече разследване и за момента няма повдигнати обвинения. Основната цел в момента е да се установи как се е стигнало до инцидента – дали е човешка грешка или углавно престъпление.

Снимките на уестърна Rust са прекратени на този етап.

Говорител на Болдуин обясни, че е имало инцидент на снимачната площадка, при който халосни патрони са сбъркани с истински. Свидетели споделят пред Си Ен Ен, че са видели актьора и продуцент пред офиса на шерифа, облян в сълзи.

Алек Болдуин
Алек Болдуин с децата си

Снимките за Rust трябваше да продължат до началото на ноември, според съобщение за пресата от New Office Film.

Сценарият разказва за 13-годишно момче, което е оставено да се грижи само за себе си и по-малкия си брат, пише Internet Movie Database. Тийнейджърът бяга с дядо си (в ролята е Болдуин), но по-късно е осъден, заради убийството на местен фермер.

През 1993 г. 28-годишният Брандън Лий, син на Брус Лий, умира, убит с 44-и калибър по време на снимките на филма „Враната“. Пистолетът му е трябвало да бъде зареден с халосни патрони, но аутопсията открива куршум, заседнал близо до гръбнака му.

Сега в профил в Twitter, управляван от сестрата на Лий – Шанън, се казва: „Нашите сърца са със семейството на Халина Хътчинс и Джоел Соуза, и всички замесени в инцидента на Rust. Никой никога не трябва да бъде убит с пистолет на снимачната площадка.“

През 1984 г. актьорът Джон-Ерик Хексъм умира, след като се прострелва в главата уж с халосни патрони в сцена с руска рулетка с пистолет Magnum…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *