Звезди

Александра Сърчаджиева на 41: Научена съм от малка, че човек сам трябва да постигне нещата в живота си

Александра Йосифова Сърчаджиева е родена е на 20 май 1983 г. Дъщеря е на актьорите Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев.

Живее и израства с майка си Пепа Николова в столичния квартал „Мусагеница“.

С баща си не е близка, въпреки че носи неговата фамилия. Казва, че се е виждала с него само един-единствен път, когато е била на 11 години, в една сладкарница, за 2 – 3 сладоледа.

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2006 г., в класа на проф. Здравко Митков.

Играе в различни пиеси в театъра, като по-известните от тях са: „Ножица – трепач“, „Процесът срещу Дон Жуан“, „Чайка“ и други.

Александра Сърчаджиева участва във филми, сред които „Мечтатели“ (1987), „Вампири, таласъми“ (1992), „Хълмът на боровинките“ (2001), „Пъзел“ (2012) и др. За филма „Шивачки“ (2001 .) е номинирана за награда за главна женска роля.

От 2014 г. е на щат в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

След загубата на майка си се сближава с актьора Иван Ласкин, който ѝ помага да преживее трудния момент. През 2010 г. им се ражда дъщеря – София. Сърчаджиева и Ласкин живеят на семейни начала до смъртта му от тежки здравословни проблеми на 6 януари 2019 г.

“Учех много, защото исках да покажа, че наистина сама си изкарвам оценките – със знания, а не защото съм дъщеря на Пепа Николова.“

“Научена съм от малка, че човек сам трябва да постигне нещата в живота си – няма значение кои са ти родителите. Те са си те, а ти си никой – и сам трябва да изградиш името и пътя“.

„Пътят ми до тук беше прекрасен, макар и белязан от ужасяващи загуби! Но в живота ми за тези 40 години получих огромна любов! Загубата на Пепа беляза двайсетте ми години, загубата на Иван беляза трийсетте ми години, но ги имах и те бяха до мен! До мен с огромната си любов и топлина! И винаги ще останат в мен и в очите на София!“, написа миналата година по повод рождения си ден Алекс.

 

Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *