Алиша Сълвърстоун сподели, че още спи със сина си: обществото я осъди, какво мислят психолозите?

Алиша Сълвърстоун, известната американска актриса, която днес е на 45 години и се грижи за своя 11-годишен син, сподели в интервю, че понякога спи до него. Това, според Алиша, е проява на грижа и привързаност.

Според звездата, тя просто е „майка, изпълнена с любов“.

Споделеното разгневи социалните мрежи, а това предизвика и доста експерти, които коментираха ситуацията. Според някои от тях, децата трябва да бъдат оставени след една определена възраст да изследват света, да спят сами, и това в никакъв случай не е проява на липсата на любов.

„Когато детето започне да прави разлика между половете, когато навлезе в тийнейджърската възраст и започне да се чувства дискомфортно от вашата прекалена близост, родителите трябва да престанат да споделят леглото си с него“, казва Рийна Пател за „Дейли мейл“.

Според експерта, твърде голямата близост с вече порасналото дете може да доведе проблеми не само при него, но и в личния живот на родителя.

Психолозите са категорични, че синът на Алиша – Беар, трябва да започне да спи сам.

Ще дойдат лагерите, преспиването у приятели, детето трябва да бъде готово да се изнесе от дома и да продължи само жиота си, коментират още специалистите.

Привързаното родителство е полезно донякъде, но когато децата започнат да растат, родителите трябва да се научат как да се отдалечат полека от тях, казва и клиничният психолог д-р Лора Маркъм.

Според нея, в една определена възраст родителите трябва да намалят силата на контрола и да оставят наследниците си по-свободно да изследват света, себе си и своите възможности.

Силвърстоун е известна със своите „алтернативни“ начини на родителство още от 2014 г., когато издаде книгата си „Любящата майка“, в която определи отделянето на бебето да спи в отделно легло като „пренебрегване“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.