Амал Клуни на 45: жената-чудо в няколко факта

Амал Клуни навърши точно 45. И може да се похвали с доста покорени върхове.

Родена е през 1978 г. в Ливан в интелигентно и заможно семейство. Баща ѝ Рамзи Аламудин преподава в университета и основава туристическа компания. Майка ѝ Бария Аламудин е известен журналист и работи като редактор в Al-Hayat и основател на ICE PR.

Казват, че в началото майката на Амал е против връзката на дъщеря ѝ с холивудска звезда. Тя смятала, че Амал може да има много по-високопоставен съпруг. Но Джордж Клуни много бързо я обезоръжава с чар и отношение.

Когато е на две се преместват в „зеления окръг“ Бъкингамшир, Великобритания. Там учи в престижно частно училище за момичета. А после в Оксфордския колеж, където печели стипендия и е удостоена с академична награда. След това завършва Нюйоркския университет.

Тя е жената успяла да опитоми не кой да е, а Джордж Клуни – мъжът, накарал толкова женски сърца да бият лудо…

Двамата се запознават в една юлска вечер на 2013 г. Негов приятел се обажда и казва, че ще намине във вилата му на езерото в Комо с приятелка. В същия момент във вилата гостуват и родителите на Джордж.

Той се влюбва в нея от пръв поглед.

Дизайнът на пръстена, с който Клуни ѝ предлага е с най-огромният диамант – струва 750 хиляди долара. Бъдещата булка обаче съвсем скоро казва, че е адвокат и активист за правата на човека и не може да си позволи да носи такова нещо. Ето защо Джордж купува доста по-скромен пръстен от платина от най-близкия магазин на Cartier, избран от нея.

Амал не само успя да опитоми Джордж, но и го заведе до олтара,  роди му и близнаци.

И при това винаги изглежда безупречно.

След като започва да се среща с Джордж Амал попада в светски хроники все по-често. Сватбата им във венецианския хотел Palazzo Papadopoli предизвика световен шум, а за роклята на булката, създадена от Oscar de la Renta, писаха всички модни списания.

Свидетели са им Синди Крауфорд със съпруга си, а сред гостите присъстват най-добрите приятели на младоженеца (Мат Деймън и жена му), както и съзвездие личности като Анна Уинтур, Боно и др.

Г-жа Клуни обича тоалетите на Atelier Versace и Maison Margiela, които избира за червения килим. В съда тя предпочита дрехи с марката на Bottega Veneta и Salvatore Ferragamo, както и рокли на Gucci в ретро стил.

Амал ражда близнаците Александър и Елла на 6 юни 2017 година. Много скоро след това се връща към юридическата си практика и делата срещу Ислямска държавакъдето защитава „робите на ИДИЛ“ – жените язиди. Днес Амал е един от най-успешните международни юристи с известни клиенти, сред които и Джулиан Асанж.

Амал е пример за това, че човек може успее във всичко и да изглежда добре, стига да пожелае и да се постарае.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *