Новинки

Ами сега? Без връзки на опашката за ваксина срещу коронавирус във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство ще поръча 10 милиона ваксини срещу коронавирус от компанията Pfizer. Pfizer и BioNTech заявиха, че ваксината се доближава до 100% ефективност, без да са открити сериозни опасения за безопасността на хората.

Според източник на The Telegraph по време на ваксинацията във Великобритания няма да има специално отношение – дори за кралското семейство.

И кралица Елизабет Втора, и министър-председателят Борис Джонсън ще трябва да чакат реда си. На заможните британци ще им бъде забранено да закупуват ваксината по-рано.

На първо място по спешност на опашката са хората в старческите домове и заведенията за специални медицински грижи, заедно с техните лекари и служители.

Втората приоритетна група са хората над 80-годишна възраст, в която попада и кралицата, която е на 94. Принц Чарлз, който вече изкара коронавируса, попада в четвъртата група, а принц Уилям в единадесетата.

Във Великобритания всички трябва да получат ваксината си, но по реда, който е зададен от Joint Committee on Vaccination and Immunisation (Комисията по ваксинация и имунизация), както обявяват в The Telegraph.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *