Ана Уинтор и нейните най-големи тайни се появяват в книга

„Ана Уинтор. Живот на първия ред“ разкрива скандалната и бляскава история на жената зад „Вог“.

Биографията на модната икона прелъстява любопитството и разкрива пикантни подробности за живота ѝ.

Жената, вдъхновила емблематичния образ на героинята на Мерил Стрийп в култовия филм – „Дяволът носи Prada“, неведнъж е попадала под светлината на прожекторите.

Сега – на 13 юли, биографията „Ана Уинтор. Живот на първия ред“ излиза за първи път на български език – скандална, разголваща и бляскава.

Авторът – професионалният биограф Джери Опенхаймер, разкрива пикантни подробности от живота на тази амбициозна, студена, изискваща… перфекционистка.

Тя е най-влиятелната жена в света на модата, тя е Ана Уинтoр, главен редактор на „Вог“ – световната модна библия.

Със своя радикален подход и хищнически нюх към модния бизнес, тя успява да се задържи на поста от 1988 г. до днес. В свят, доминиран от мъже, Уинтор се превръща едновременно в най-авторитетния и най-страховит редактор в бранша.

Думата ѝ е закон за знаменитости, политици и бизнесмени, а лицето й е емблематично за поп културата и модната журналистика; вечната прическа „боб каре“ и неотменните тъмни очила тя превръща в абсолютна класика.

Ана Уинтор тотално разбива наложените стандарти още с първата корица, която прави за „Вог“ – момиче, облечено в деним. Това нейно решение преобръща света на модата с главата надолу. Тя дори получава обаждане от печатницата, за да я попитат дали не е станала грешка. Но точно този радикален подход я прави звезда.

Опенхаймер разнищва всяко кътче от миналото – провежда десетки интервюта със съученици, приятели, бивши любовници, далечни роднини, бизнес врагове, колеги и всеки, който би разполагал дори с късче от истината. Той внимателно проучва често шокиращата житейска история на тази загадъчна икона, за да сглоби целия пъзел за вас – читателите на в „Живот на първия ред“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *