Анджела Георгиу се готви дълго за всяко излизане на сцена

Само няколко дни остават до пристигането на оперната звезда Анджела Георгиу в България. Екипът ѝ, в координация със Софийска филхармония, изчиства последните детайли по подготовката за предстоящия концерт.

На 25 февруари Георгиу ще представи любими и популярни оперни арии и дуети от Пучини, Бизе, Доницети и други в НДК. Ще дирижира маестро Найден Тодоров.

Анджела Георгиу е явление в класическата музика, призната от кралски особи, актьори и колеги. Нееднократно е била специален гост на събития на британското кралско семейство и споделя, че се  е срещала лично с представителите му, които винаги са държали да изразят адмирации към таланта й.

С Антъни Хопкинс, Джеръми Айрънс и Джуди Денч поддържа приятелски отношения, след като се запознават на нейни представления.

Тя е звездата от последния оперен пълнометражен филм “Тоска” на режисьора Беноа Жано. Има дует със Стинг, който изпълняват в Петра, Йордания на възпоменателен концерт, посветен на Лучано Павароти.

Румънската звезда е делила една сцена с Йонас Кауфман, Андреа Бочели, Масимо Раниери.

За Георгиу е чест, че е пяла с българските оперни величия Гена Димитрова, Веселина Кацарова и Орлин Анастасов.

За всеки един концерт Георгиу се подготвя дълго и прецизно. За да излезе на сцената, тя трябва да знае всяка нота, всяка дума, всеки малък елемент от произведението, да улови всичките му емоции и внушения и да ги интерпретира по своя уникален начин.

Всеки детайл има значение за голямата оперна звезда, а българската публика ще има привилегията да се наслади на таланта ѝ на мащабното събитие, в което участват и американския тенор Стивън Костело, Софийската филхамония и Националният филхармоничен хор “Светослав Обретенов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.