ЖениТЕ

Антоанет Цветанова: Нека да обърнем внимание на себе си, да заговорим на езика на собственото си тяло

Тя е нежна, красива, изискана дама, която вече 30 години се грижи всички ние да бъдем по-красиви. Срещата ми с нея беше не просто приятна, а вдъхновяваща. Тя е жена, с която можете да разговаряте на много теми, жена, която ще ви зареди положително, ще сподели с вас своите възгледи за живота и ще ви спечели като съмишленик.

Тя се казва Антоанет Цветанова и стои зад известната компания за професионална козметика Antoanette, една от първите фирми-вносители на модерни разкрасителни процедури и продукти в България. Днес Антоанет обучава специалисти, среща се с приятели, пропагандира осъзнатия начин на живот.

Намираме се на едно специално място с една специална жена. И днес ще си говорим за грижата за себе си. Грижата за кожата, начина да се чувстваме по-добре, да сме красиви… Разкажете ми как всъщност започна всичко?

– Всичко започна с моето безкрайно желание и визията ми, че всяка жена има право да бъде красива. Независимо дали тя е домакиня, майка или бизнес дама. Всяка жена има право да изглежда добре и да заразява околните със своето позитивно настроение, което да бъде част именно от тази персонална грижа – докосването на продукта за грижа до лицето сутрин, лекият грим, продуктите за коса. Нещо, което вълнуваше мен в началото, 93-та година. Тогава нямаше толкова много дерматологични клиники, имаше козметични салони. Всичко това за мен беше една планета, от която аз избрах най-доброто. Спечелих последователи в България. И така – 30 години.

Какво се промени за тези 30 години, накъде върви бизнесът? Какви са тенденциите?

– Положителното за мен, онова, което ме кара да се чувствам добре, е, че спечелихме последователи. И то много по-рано. Включително сред по-младите момичета и жени. Ако в миналото имахме 30-35-годишнш дами, сега имаме 25-годишни момичета, дами, тийнейджъри, които се замислят какво означава рутина, какво означава да се погрижим за лицето, да го подготвим за грим, който е толкова любим на младите хора… Реално днес ние вече пренасяме идеята за красива и здрава кожа към по-младите момичета, дами, господа. Вече има една съвсем осъзната категория хора, които обръщат внимание на грижата – всяка сутрин и вечер, всеки сезон, преди лято, след слънце…

А какво предлагате вие за тази рутина? Кои са вашите любими продукти?

– Ако категоризираме хората, които ползват продукти и грижа на 25, 35 и 45-годишни, трябва да знаем, че приоритетите при младите хора трябва да бъде един хубав хидратиращ серум. Нека да бъде с термална вода, нека да бъде с много лека текстура – да прилегне на кожата на лицето като ръкавица, а тя да го припознае като свой. Трябва да използваме продукт не защото наша приятелка го използва, не защото тя ни е дала съвет. Защото това, което работи при другите, може да не работи при нас. Когато обаче сме на 35 и искаме да се подготвим за бъдещите промени, които ще настъпят с кожата ни и с организма като цяло, трябва да добавим още 1-2 продукта, които са изключително важни. Става въпрос за очите, шията, специфични зони, които имат нужда от специфично третиране. А що се отнася до дамите на 45 и нагоре – те имат шанса да се погрижат за себе си на спокойствие. Имат повече време – децата са големи, животът е подреден в известна степен. Дошло е време да си обърнат нужното внимание. Разбира се, ако искат, могат да направят някои корекции, ние не сме против тях, но спокойно могат да обогатят рутината – продукти с ретинол, липозоми, антиейдж съставки. Екзозоми… Новостите в козметологията идват от биолабораториите са наистина много. Всеки от нас може да намери своята грижа, без разбира се да прекалява, осъзнато. И трябва да бъдем търпеливи. Когато започнете да използвате продукт, не го спирайте след седмица-две, защото не виждате резултат. Дайте шанс на продуктите да заработят, не ги сменяйте след месец, преди да ви е свършил флаконът… Има си период, в който продуктът дава резултат. Ако трябва, ще се повтори.

Споменахте господата. Какви са вашите наблюдения?

– Бих искала да им дам един съвсем приложим съвет. Тъй като са подложени на стреса на ежедневието, нека започнат с един околоочен контур. Електронните устройства, телефонът, всички те влияят върху зоната на очите. Те по принцип стареят по-бавно от дамите, но процесите се случват внезапно. Добре е да има добро почистване – тоник, витамини, с екстракти – бял лотос, мускус, те енергизират мъжете. Ако не могат да се справят, да поискат помощ от половинката си. Мъжката кожа има нужда от хидратация. Често в средна възраст господата се сблъскват с розацея и кожата има нужда от протектор. Особено, ако са почитатели на някои видове спортове на открито.

В момента е зима, макар и по-топла. Какви са грижите, които трябва да положат дамите?

– Да защитят кожата от агресията на външната среда. Продуктите с витамини D, C. A. E – са много важни. Нощният крем може да стане дневен. И никога не забравяйте протекторите. Слънцето е слабо, но не е безопасно. Сухотата през отоплителния сезон също е проблем. Климатикът у дома, в колата, в офиса – те изискват хидратация. Дами, не забравяйте да хидратирате. Хидратираната кожа старее по-бавно. Зимата е сезонът на пилинга. Без него няма здрава, млада кожа. Пилингът изравнява тена, почиства. Апаратните технологии са препоръчителни също. Така ще можем да посрещнем пролетна със сияйна и озарена кожа.

А какво си пожелавате за тази година, годината на Дракона?

– Нека да се осъзнаем. Да имаме една осъзната красота, осъзнато хранене, приятели. Нека да обърнем внимание на себе си. Да заговорим на езика на собственото си тяло. Да се вслушаме в себе си. Нека бъдем пример на себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *