Дестинации & ДегустацииЛичноНовинки

Антония Петрова: Годините, в които съм майка, са най-смислените в живота ми!

Антония Петрова е позната в медийното пространство преди всичко като Мис България. Но всъщност нейният живот вече години наред е далеч от сцената. Да, тя има няколко титли – Мис България, Мис Русия и четвърта на конкурса Мисис Свят. Но далеч не е само това.

На 24 г. завършва право, което е второто ѝ висше образование. Първото е международни икономически отношения. Започва работа при председателя на Камарата на нотариусите. Години наред работи като юрист. Била е съдия в Арбитражен съд, а в момента работи като административен директор и юристконсулт във фирмата, която имат със съпруга си.

Антония и Ивайло обичат да пътуват, а с тях винаги е и синът им – Благовест, когото тя галено нарича Бест. Затова си и говорим – за последното място, на което семейството беше, за пътешествията, децата и смисълът на живота…

Посрещнахте новата година далеч от България – на Малдивите – защо избрахте точно това място?

– Защото е топло, има море, прекрасно е за детето. Така ни харесва да посрещаме Коледа и Нова година. Има доста почивни дни и ние имаме повече свободно време, заради естеството на работата ни. Това си е наша традиция.

Какво е нещото, което правите там с най-голямо удоволствие?

– На Малдиви това е гмуркането и наблюдаването на подводния свят. Като в „Търсенето на Немо“. Морето е страхотно, пясъкът е като пудра захар… Ходиш бос, чувстваш се прекрасно.

Вие гмуркате ли се?

– Съпругът ми е професионален дайвър. Има лиценз за 40 м дълбочина, запали и мен. Гмуркаме се заедно.

Бест опитвал ли е?

– Опитва. Шнорхелинг. Има очила, учим го как да гледа рибите под водата, там, където не е още много дълбоко. Тази година се научи да плува сам, без плувките. Нямаше още 3 години. Няма никакъв страх от водата. Гледа и много му харесва. Супер забавно е, защото разпознава рибките вече.

Това ли е мястото, където бихте се върнали отново?

– О, ние толкова обичаме да пътуваме, че бихме се върнали навсякъде. Но определено Малдиви ни е любимо място. Често пътуваме и до Дубай. Има няколко места, на които отсядаме, подходящи за деца.

През зимата предпочитаме летните дестинации. А през лятото, тъй като се увличаме по ветроходството, си наемаме яхта. И аз, и Ивайло сме капитани. Плаваме често до Гърция.

Пътувате с Бест от ранна възраст? Той е роден пътешественик…

– Да, всъщност, когато бях бременна в шестия месец, ходихме до Америка, после в осмия-деветия – ходихме в Дубай – Ивайло тогава ставаше на 40. Съпругът ми дори беше сметнал в колко държави и на колко континента Благовест е бил – още преди да се роди. Та така си тръгна! Когато беше на 2-3 месеца, ходихме на ски, лятото пък – на море в Гърция… Искрено съветвам родителите да не гледат децата си под похлупак, защото сега Благовест е много социален, общува без проблем с непознати хора, истински гражданин на света.

Наскоро той навърши 3 години – как определяте това време за себе си – какво се промени?

– Като най-смислените години в живота ни. И за Ивайло също. Дори наскоро си говорихме по темата – че не помним какъв е бил животът ни преди да се роди детето, какво сме правили…

Звучи банално, но е факт – детето е смисълът на живота – то носи щастие, дава ти посока, правиш всичко за него.

В този ред на мисли – стои ли на дневен ред идеята за братче или сестриче, или още не сте мислили сериозно?

– Мислим, разбира се, сигурно ще се случи. Ние обичаме деца, имаме едно, с тенденция да имаме много… Ще видим какво ще се случи! (смее се)

Вече втора-трета година живеем в условия на пандемия – отрази ли се тя на вашия бизнес?

– Всъщност нашият бизнес е свързан с медицината. Ние се занимаваме с лекарства, ортопедия, медицински изделия. И по-скоро бих казала, че на нас ни се отрази добре – като бранш. Разбирам, че хората с нощни заведения и ресторанти имат проблем… Но ние имаме много работа и работим много. Слава Богу, работата ни е свързана с това да помагаме на хората, което пък е удовлетворяващо.

Как протича един ден на Антония Петрова?

– Ставаме много рано. Подготвяме се работа и за градина. Денят прекарваме в срещи в офиса. Вечер работим до късно. Прибираме се у дома. И двамата със съпруга ми сме много семеен тип… Правим си вечеря, говорим си… Понякога се налага да сме на бизнес вечери. Почти постоянно сме заедно.

Това не пречи ли на отношенията?

– Не. Напротив. Даже помага. Толкова добре си партнираме, че понякога се разбираме без да си казваме и дума.

Според мен, хората, които не работят заедно, не се познават. И това ясно се видя във времето на пандемията.

Когато хората останаха у дома, женени от 10-15 години, стигна се до разводи – защото се оказа, че въобще не се познават, а като започнаха да се опознават, се оказа, че дори не се харесват.

Какво очаквате от 2022-ра?

– За нас 2021 г. беше много успешна. Нанесохме се в нов дом, нова къща – изцяло по наш проект, наш дизайн, прекрасна е. В професионален план годината също беше много успешна. Имаме планове, разбира се, ако се сбъднат, би било чудесно!

Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *