Арни на 75: Смисълът на живота не е просто да съществуваш, за да оцелееш, а да се придвижваш напред!

Арни или Арнолд Шварценегер днес става на 75. Зад гърба си има много филмови роли, както и една политическа – на губернатор на щата Калифорния.

Има 4 деца от бившата си съпруга и един извънбрачен син.

Роден е в Австрия през 1947 г. На 14 започва да се занимава с културизъм. А на 20 печели титлата „Мистър Вселена“.

Той е най-младият победител в историята на конкурса.

През 1968 г. пристига в САЩ, където продължава да печели титли по културизъм. А през 1970-а се появява и на големия екрън в „Херкулес в Ню Йорк“. Славата обаче идва с ролята му в „Конън Варварина“.

Две години по-късно участва в култовата екшън поредица „Терминатор“. През 1987 г. получава и своята звезда на Алеята на славата.

На 30 вече е милионер. Но не благодарение на киното, а на успешните вложения.

В родния му град в Австрия има негов музей, в който се съхраняват детското му легло, както и мотоциклета му от филма „Терминатор“.

През 2012-а издаде своите мемоари.

Шварценегер е отявлен екоактивист. Инициатор на едни от най-строгите изисквания за контрол на парниковите газове. Като губернатор предприема редица мерки за повишаване енергоефективността на поверения му щат.

През 2018-а преживява втора операция на сърцето.

Казва, че в живота трябва много да се работи и да се спи „по-бързо“.

„Ние всички имаме удивителна вътрешна сила. Силата във вярата в себе си. Трябва първо да се видиш как побеждаваш още преди битката да е започнала. Трябва да си гладен. Трябва да желаеш да победиш.“

„Умът е твоята граница. Докато умът може да си представи, че се справяш с нещо,значи ще го направиш. Просто трябва да си убеден на 100 %“.

„За мен смисъла на живота е да си непрекъснато гладен. Смисълът на живота не е просто да съществуваш, за да оцелееш, а да се придвижваш напред, да постигаш, да побеждаваш.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.