Лично

Атанас Месечков: Във всеки свой танц влагам страст

Атанас Месечков не се нуждае от представяне. Известен е с танците и хореографиите, които прави. От няколко години се е посветил на още нещо – семейството. А от по-малко от месец е баща на малкия Давид. Как успяват със съпругата си Кремена да съчетаят ангажиментите и отговорностите у дома, които включват четири деца и куче на четири месеца на име Немо? Лесно, казва той. Правим всичко с любов.

Какво ти дават танците?

Голяма част от смисъла на моя живот. Откакто се помня съм в танцовата зала. Част от смисъла на живота ми. Сега семейството поизмести танците… Събуждам се с тях, лягам си с тях. Те са нещо, което сплотява, образова, дават самостоятелност и затова се опитвам да ги пренеса и у дома.

Танцувате ли с Айлин (бел. на ред. дъщеря му, която е почти на две години)?

Въртим се, не танцуваме точно, защото тя е още мъничка. Но определено е дете с има афинитет към музиката и към движенията. Има свобода.

Променя ли танцът към по-добро деня?

Един танц може да оправи деня ни. Ако сме били в лошо настроение и отидем на танци, ще се заредим положително, ще се отърсим от лошите емоции. Танците са и вид лечение за мен. Те разтоварват.

Най-трудният ти танц досега?

Първият път, когато станах шампион на България. Защото беше плод на много усилия и труд. В продължение на три години с Яна, вече Димитрова, се опитвахме да спечелим. Извън България успявахме да победим всички родни двойки, но у нас не се получаваше. Дали заради игри във федерацията, или заради нещо друго… Затова и федерацията вече не е част от Министерството на спорта. Отлъчена е. И това не е случайно. Стават много неща, които не са добри за спортистите.
Изисква се много амбиция, съсредоточаване… Но, когато преследваш целите си, ще успееш!

А най-страстният ти танц?

Сватбеният. Нямахме специално предвиден, но ние вложихме доста импровизация със съпругата ми. Иначе във всеки свой танц влагам емоции и страст. Всеки може да бъде добър технически.

Радвам се, че съм от артистите, които влагат и душата си.

Важно е да изразяваш емоции с цялото си тяло.

Разкажи как направихте клипа с Райна?

Познаваме се отдавна. Приятели сме. Участвал съм в нейни клипове. Сега й предложих да се включи в един чисто танцов проект – няколко клипа за фондацията, над която работя. Тя обича танците. И откликна веднага. За мен пък новост беше фламенкото.

Доволен ли си от нея?

Доволен съм. Идеята е тези видеа да покажат на хората и в частност на децата красотата на танците, да ги привлечем в залата. Сега дъщеря ми постоянно иска да й пускам клипчетата с Райна.

Имате нов член в семейството. Как се справяте?

Да, Давид. Той е само на 20 дена. Спи и яде. Айлин още е малка и не сме отвикнали от този ритъм. Сутрин ставаме, аз завеждам Айлин на детска градина. Съпругата ми храни Давид. Оставяме го при баба му. Отиваме на работа. После се връщаме, за да го нахраним. Денят е подреден до секунди. Но мога да кажа, че това е най-голямата радост.

Щастлив си? Няма недоспиване и нерви?

Недоспиване има. Много. И нерви има. Ние сме с четири деца. И всеки има собствено виждане за нещата. Дори бебето… Но, когато приемеш кои са важните неща за теб, това не ти пречи.

Строги родители ли сте?

Строги не. Опитваме се да ги научим сами да вземат решения. Айлин си позволява да прави неща у дома, които в детската не прави… Даваме им свобода. Да опитват и да се учат. Но, ако се наложи, се намесваме. Искаме да растат в хармония и любов.

Казват, че момичетата са принцесите на тате. Това важи ли за Айлин?

Не ги деля. Обичам всички по еднакъв начин. Не намирам друг толкова голям смисъл, колкото в децата си. Преди три години бях ерген, ходех по дискотеки… Сега се чудя защо съм го правил.

Сега откривам истинския смисъл.

Да им покажеш света, своя опит, да ги научиш на онова, което си открил преди тях…

Опитвате ли се да живеете здравословно?

О, не. Това наистина не можем да го направим. Миналата година бях качил някакви килограми, което беше доста притеснително за мен. Преди никога не ми се беше случвало. Върнахме се от Щатите цялото семейство и аз реших да направя диета. За 45 дни. Успях да постигна резултат. Но след това хаотичното хранене продължи. Не ни достига време. Наскоро си говорехме с жена ми, че сме толкова изморени вечер, че двамата стоим на дивана и гледаме в една точка…

Над какво работиш сега?

Впускам се в света на салсата. Подготвям се за състезание по бачата. С нова партньорка. Искам да представя България достойно и наблягам сериозно на подготовката.
Продължавам и да преподавам. В няколко школи.
Работя и над проекта с фондацията, чиято идея е да помага на млади танцьори. Нещата с нея стават по-бавно, защото искам всичко да е добре уредено. Тя ще бъде в обществена полза. Правя и видеата. Надявам се скоро да излезе още едно.
В общи линии динамично ми е.

 

Какво обичат да хапват у дома Атанас Месечков, четирите деца и кучето Немо четете на matekitchen.com.

Текст: Веселина Петрова
снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *