Българчета на червения килим във Венеция

Катерина Липовска (на 7 г.) и Аделия Оклепо (11 г.) впечатлиха публиката на кинофестивала във Венеция. Двете малки дами са част от копродукцията „Кръвта на пеликана“.

Немско-българският филм е заснет изцяло в България и с голям български екип през лятото на миналата година. В него участват още популярните български актьори Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова, Албена Колева.

Лентата направи своята световна премиера на Международния кинофестивал във Венеция. През септември филмът ще бъде излъчен и на престижния фестивал в Торонто.

“Кръвта на пеликана” е емоционална драма, която разказва за треньорката на полицейски коне Вибке и взаимоотношенията й с двете й момиченца, осиновени от България. Още с първия си филм „Нищо лошо не може да се случи“, който участва в програмата “Особен поглед” на кинофестивала в Кан, режисьорката Катрин Гебе демонстрира интереса си към темите за корените, проявлението на доброто и злото и свободната воля у всеки човек, които в „Кръвта на пеликана“ достигат нови дълбочини в измерението на детската психология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.