Бали ви очаква, ако мечтаете да работите дистанционно на красиво място

Бали е прекрасно място за бягство от сивотата. В момента у нас лятото е в разгара си и всички мерки, свързани с грипа и други подобни, не са актуални. Но днес вече се прокрадна новината, че от септември отново ще носим маски и ще пазим дистанция…

Ето защо това, което прави Индонезия е супер готино и навреме. Страната въвежда нов вид виза за… дигитални номади. Специалното разрешително има за цел да стимулира хората да работят дистанционно от популярни дестинации като остров Бали, например.

Разрешителното за пребиваване ще бъде валидно пет години. И това ще бъде най-дългата работна виза досега в света. Тя ще позволи на чужденците да живеят в страната без да плащат данъци, стига доходите им да произтичат от бизнес, базиран извън Индонезия, съобщава Euronews.

В момента туристическата виза е валидна 30 дни, след което може да бъде подновена за общо 60 дни. Има и бизнес виза, която може да бъде удължена до 180 дни. Посетителите, които остават по-дълго обаче стават местни данъчни резиденти, което изисква от тях да плащат данъчните ставки на Индонезия върху приходите си от чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.