ЗвездиНовинки

Бар Рафаели и майка ѝ получиха присъди, заради укрити данъци

Супермоделът Бар Рафаели и майка ѝ Зили бяха осъдени, заради невярна информация, подадена към данъчните. Майката на красавицата ще лежи 16 месеца в затвора. А Бар ще полага общественополезен труд.

Дъщерята е сключила споразумение, според което ще трябва да положи девет месеца общественополезен труд. Общата сума, която двете Рафаели трябва да изплатят на Израел, е 1,5 милиона долара в допълнение на милионите от данъчните задължения, които семейството вече дължи.

Случаят с укриването на данъци е заради местожителството на Рафаели в началото на това десетилетие, когато тя бе в пика за своята кариера и бе един от най-търсените модели.

Израелският данъчен закон определя пребиваването основно върху това дали лицето е прекарало по-голямата част от календарната година в страната. Рафаели твърди, че не е била в държавата и следователно не е трябвало да декларира придобитите си доходи през определени години.

Майката на Рафаели, която е неин агент, беше обвинена в недеклариране на доходи, избягване на плащане на данъци и подпомагане на друго лице да избегне данъчни плащания.

В обвинителния акт се казва, че е подписвала договори за наем на дъщеря си под имената на други членове на семейството, за да прикрие действителния статут на пребиваване на Рафаели и не е декларирала собствените си доходи като агент на дъщеря си.

Бар Рафаели твърди пред данъчните власти в Израел, че между 2009 и 2012 г. е била жител на САЩ, но властите в Щатите твърдят, че през този период манекенката е била жител на Израел. Супермоделът твърди още, че между 2006 и 2011 г.  Рафаели е живяла с тогавашния си приятел Леонардо ди Каприо, но властите доказват, че и през този период тя всъщност е живяла в Тел Авив – в къща, притежавана от семейството ѝ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *