Лично

Бащата на Нургюл Салимова: Тя ще продължи да играе за България

Бащата на шахматистката Нургюл Салимова сподели, че се гордеят с момичето си и че този път тя е надминала себе си.

„Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си. Гордеем се с нея. Винаги сме си представяли, че Нургюл ще стигне световния връх, независимо кога. Това беше целта – да влезе при топ шахматистките“, казаха родителите на Нургюл – Гюлзар и Илхан Салимови, за БНР.

Според Илхан, дъщеря му и преди е пътувала сама за турнирите и това не е толкова голям проблем, случаят се преекспонира, казва мъжът.

„От 10-годишна ходи сама. Можеше и ние да сме до нея, но мисля, че не е толкова голям проблем. Комуникацията винаги си е налице. Виждаме се с нея постоянно – преди и след партията. Всичко е в реда на нещата“, казва Илхан. И допълва, че сега предстоят нови предизвикателства за момичето – да надгражда това, което е постигнала – нови турнири и нови предизвикателства.

Той коментира, че не знае дали дъщеря му е имала предложения да се състезава за друга държава.

„Тя е много горда, че представлява България. Винаги гордо е носила знамето на България. Тя ще продължи да играе за България“, обяви Илхан пред БНР.

„Нургюл успя да ни обедини. Всички трябва да сме по-търпими и да помагаме в такива моменти. Не трябва да се опитваме да заглушаваме тази радост. През последните дни се обадиха редица бизнесмени, които искат да се включат. Това ми дава увереност, че ще успеем да осигурим на Нургюл един добър календар през следващата и по-следващата година“, заяви председателят на федерацията по шахмат Васил Антонов.

Стана ясно и че Българската федерация по шахмат ще сключи договор с Нургюл, с който ще обезпечи финансово участията на талантливата шахматистка.

One thought on “Бащата на Нургюл Салимова: Тя ще продължи да играе за България

  • Имаме новина… Нургюл е гросмайстор, а вече и претендент за световната титла!
    И представете си Българската федерация по шахмат ще сключи договор за издръжка, който ще осигури подходящ спортен календар и т.н., и т.н. … Ама това щото сега са се появили повече мераклии да я спонсорират и е добре договорите да минат през федерацията, но какви собствени средства е предоставяла досега федерацията и какви ще представи за следващия спортен календар не се съобщава… Няма… Ами до края на годината…? Дано са живи и здрави сегашните спонсори…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *