Бенедикт Къмбърбач за войната в Украйна: Това е нещо, надвиснало над нас! (видео)

Бенедикт Къмбърбач иска да предложи подслон на бежанци от Украйна, пише Ройтерс.

Новият британски проект „Домове за Украйна“ ще даде възможност на обществени личности, благотворителни организации, компании и други да предложат място за настаняване на пристигащите във Великобритания бежанци, дори и ако нямат семейни връзки.

„Наистина е шокиращо… да бъдеш европеeц на два часа и половина път със самолет от Украйна, това е нещо, надвиснало над нас“, заяви Къмбърбач пред телевизия „Скай нюз“. Това се случи, докато актьорът минаваше по червения килим пред „Роял Албърт хол“ за церемонията за наградите БАФТА.

Известен с ролите си в „Шерлок“, „Игра на кодове“ и „Доктор Стрейндж“, Къмбърбач носеше на ревера си кръгла значка в жълто и синьо.

„Всички трябва… да направим повече от това да носим значка. Трябва да дарим, трябва да окажем натиск на нашите политици да продължат да създават някакъв вид сигурност безопасност на бежанците и убежище за хората, които страдат“, каза актьорът.

„Всеки трябва да направи колкото може… има рекорден брой доброволци, които приемат хора в домовете си, надявам се и аз да бъда част от това.“

Бенедикт Къмбърбач беше номиниран за награда БАФТА за най-добър актьор за филма „Силата на кучето“, но не спечели отличието.

Снимки: Скрийншот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *