ИстинскиLOVEисторииНовинки

Бетани, която пребори акула, остана с една ръка, но не се предаде!

Бетани Хамилтън, американска професионална сърфистка, е вдъхновяващ пример за милиони хора по света. Благодарение на своята воля и упоритост. 

Когато е на 13 г. Бетани губи едната си ръка след нападение от акула. Предполага се, че това ще сложи край на кариерата й, но не.

Красавицата намира сили да се върне във водата и в спорта. И постига огромни успехи!

Бетани се ражда през 1990 г. в Хавай. Обича сърфа си от дете. И в това няма нищо странно. Родителите й и брат й се занимават също с този спорт.

На 8 г. Бетани вече участва в състезания. На 9 има първите си спонсори.

Кариерата бързо върви нагоре. Когато е на 13 печели второ място в Националния шампионат за жени в Сан Клементе. И за да има време да спортува, учи като частна ученичка.

На 31 октомври Бетани, заедно с най-добрата си приятелка – Алана Бланшар, брат й и баща й, влизат в океана.

Докато лежи на сърфа си и чака поредната вълна, момичето е нападнато от акула. В първия момент не почувствала болка, заради шока. Но забелязала, че водата около нея почервеняла. А приятелката й и останалите видели, че ръката й я няма малко под рамото. Помогнали на Бетани да се придвижи до брега, оказали й първа помощ, а след това бързо я отвели в болница.

Когато пристига в болницата, тя вече е загубила 60 процента от кръвта си и се намирала в състояние на хиповолемичен шок.

Точно по това време трябвало да бъде направена планирана операция на коляното на бащата на Бетани. Казали му, че манипулацията се отлага, защото има тежко ранен сърфист. И той някак разбира, че това е неговата дъщеря… Усеща.

Акулата е заловена и убита от местни рибари. Била е с дължина 4,3 метра. В устата й имало отломки от сърфа на бет.

През 2004 г. полицията потвърждава, че това е акулата, нападнала Бетани.

Бетани обаче решава, че не може да се поддаде на страха от акулите и няма да се откаже от любовта си към водата и сърфа.

Историята й става известна. Бетани гостува дори в шоуто на Опра Уинфри.

През 2004 г. тя дори публикува книгата „Сърфист по душа: истинска история за рябата, семейството и борбата за връщане върху дъската“.

През 2011 г. излиза и филмът „Сърфист по душа“, в основата на чийто сценарий е историята на Хамълтън.

Освен че не губи любовта към спорта, Бетани успява и да построи щастлив личен живот.

През 2013 г. тя се омъжва за пастор Адам Диркс и двамата имат трима сина.

Майчинството не й пречи да тренира и година след раждането на първия си син тя печели трето място в световната надпревара.

Днес Бетани е на 32 и продължава да пори вълните и да вдъхновява милиони хора по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *