ЗдравеНовинки

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в София

От днес до края на месец октомври за 8-ма поредна година в столичната общинска Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“ ще се извършват безплатни профилактични прегледи по повод Световния месец за борба с рака на гърдата.

Кампанията обединява медицински специалисти от 10 лечебни заведения, като пет от тях са в София, а останалите – в Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен.

Прегледите ще се осъществяват с предварително записан час, информира директорът на Първа АГ болница „Света София“ д-р Гергана Коларова.

„Ние имаме трима специалисти, които, освен по тази кампания, която е с безплатни прегледи, работят активно в тези месеци след ситуацията с Covid. Специалистите в Първа АГ болница могат да преглеждат по 4 пациентки на ден. Опитът ни досега  показва, че има полза – откриват се по-рядко злокачествени заболявания, откриват се и доброкачествени такива. Най-важното е, че жените провеждат своя профилактичен преглед, което е целта на нашата кампания – да говорим за това заболяване, да успокоим жените, че открито навреме, открито в ранен стадий то е абсолютно лечимо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *