Новинки

Би Би Си ще даде 2 млн долара 25 години след интервюто, което принцеса Даяна даде за медията

Би Би Си дарява 2 милиона от името на принцеса Даяна. Причината? Закъсняло възмездие за интервюто, което Лейди Ди дава пред медията и което разрушава живота й.

След като миналата година започна разследване за скандалното интервю, което принц Хари и принц Уилям смятат за една от причините, допринесли за трагичния инцидент с майка им, от медията се извиняват за измамния начин, по който принцесата е била подведена да се изправи пред камерата.

За да се реваншират, макар и твърде късно, те ще дарят 2 милиона долара на избрана от кралското семейство британска благотворителна организация – точно както Даяна би искала да се случи.

новината бе съобщена от Mail on Sunday. Според медията Би Би Си са спечелили 1.5 милиона долара от интервюто, затова връщат сумата към семейството, заедно с допълнително обезщетение. Вероятно решението към коя организация да се насочат парите ще вземат Хари и Уилям.

През 1995 година журналистът Мартин Башир подвежда Лейди Ди с фалшиви документи и я повлиява да се изправи пред камерата и да говори за провалената си връзка с принц Чарлз. Тогава Даяна казва заветните си думи: “В брака ми имаше трима души, затова беше малко пренаселено”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *