ЛичноНовинки

Борис Бекер след затвора: Имах славата, а сега имам урока, от който трябва да се уча

Тенис-легендата Борис Бекер коментира, че е излязъл от затвора като „по-силен, по-добър човек“.

Германецът, шесткратен шампион в турнирите от Големия шлем на сингъл, беше осъден на две години и половина затвор миналия април. За укриване на активи и заеми на стойност 2,5 милиона паунда.

Тогава Бекер предпочете да влезе зад решетките, за да избегне плащането на дългове, след като е обявен в личен фалит през 2017-а година.

Германецът все пак излезе на свобода след 8 месеца излежана присъда и след това беше депортиран от Обединеното кралство.

„Който каже, че животът в затвора не е труден и не е тежък, да знаете, че лъже. Бях заобиколен от убийци, изнасилвачи, наркодилъри, контрабандисти, трафиканти на хора – накратко, от наистина опасни престъпници. Всеки ден се бориш за оцеляване. Бързо трябва да се сприятелиш с яките момчета, както бих ги нарекъл, защото е важно да имаш надеждна защита“, разказва Бекер в интервю за Радио 5 Лайв, пише БТА.

„Ако си помислиш, че си по-добър там от останалите и си нещо повече, веднага мога да кажа, че губиш. Няма никакво значение, че съм бил тенисист. Единствената валута, която върви вътре е нашият характер и личността, която носиш в себе се. Това е, нищо друго няма значение“.

„Първоначално нямаш никакви приятели и си буквално сам. Трябва наистина да бръкнеш на дълбоко в душата си, за да намериш силните си страни, но също така и слабостите си“.

Бекер, който редовно беше викан да коментира турнира Уимбълдън, сега има забрана да се връща във Великобритания до октомври 2024 г.

„Това преживяване, всичко това, със сигурност ме унизи. Без значение дали се казваш Борис Бекер или просто някой си Пол Смит, ако нарушиш закона, ще бъдеш осъден и затворен зад решетките. Това е истината. Никога не съм очаквал да ми се случи лошото, но никога не съм очаквал и доброто, което имах на корта. Със сигурност беше труден за преглъщане хап.“, пише още БТА.

„Изтърпях наказанието си, приех лишаването от свобода и ако не друго, това ме направи по-силен и мисля, че и по-добър човек. Имах славата, а сега имам урока, от който трябва да се уча по-нататък в живота си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *