Брус Уилис спира с киното – семейството му потвърди за болестта!

Брус Уилис няма да се снима повече във филми. Да, за съжаление новината за заболяването на актьора е истина. Семейството на невероятния чаровник потвърди, че той страда от афазия.

„Брус се бори със здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия (бел.ред.: езиково нарушение; частична или пълна загуба, увреждане на способността на човек да се изразява с помощта на средствата на езика  и/или да се разбира чужда реч), която оказва влияние върху когнитивните му способности. В резултат на това и след много обмисляне Брус се оттегля от кариерата, която означаваше толкова много за него“, се казва в публикация в Инстаграм, чийто автор е семейството му.

„Това е наистина труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрестанна любов, съчувствие и подкрепа. Преминаваме през това, като силно семейство и искахме да информираме неговите фенове, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него“.

67-годишният Брус Уилис е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка и ще се оттегли от актьорската си кариера, съобщи „Дейли Мейл“, но не посочи повече подробности.

До момента не е ясно какво точно е довело до поставянето на диагнозата на Уилис.

Според Националната асоциация по афазия, заболяването е нарушение на говорните способности, което засяга способността от произвеждане или разбиране на речта, както и способността за писане и четене. състоянието е в резултат на увреждане на мозъка, причинено от инсулт, травма на главата, тумор и или инфекция на мозъка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.