ЖениНаВърхаНовинки

Чери Блеър идва у нас като гост на конференция, посветена на жените и бизнеса

Чери Блеър ще бъде ексклузивен гост на конференцията „Жените в управителните съвети“, която ще се проведе на 4 април у нас. Г-жа Блеър е основател на Cherie Blair Foundation for Women и съпруга на бившия британски премиер Тони Блеър.

„Мисля, че това, което правиш с богатството си, е важно. Не вярвам в трупането на пари, заради самите пари. Това е една от причините да искам да направя повече в посока на  подпомагането на жените“.

Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами.

„Нашето сдружение приема като своя главна кауза менторството на млади жени, които си поставят големи професионални цели. Търсим приемственост, чрез предаване на знания и опит от вече утвърдилите се дами на високи позиции към младата генерация.“, казва Жанет Захариева, председател на сдружението-организатор „Дамски форум“.

На конференцията ще бъдат разгледани правните аспекти на равенството между половете и балансът в органите за корпоративно управление в ЕС и България. Изпълнителни директори на водещи компании ще представят своя опит и ще представят тенденциите у нас.

Чери Блеър е водещ международен адвокат по правата на човека. Учи право в Лондонското училище по икономика. През 1995 г. получава юридическото звание „Съветник на кралицата“. Тя е тясно свързана с редица благотворителни организации, особено такива, които работят с жени, деца и в интерес на трансформиращата сила на образованието.

През 2008 г. основава Cherie Blair Foundation for Women в подкрепа на жени-предприемачи в развиващия се свят. От своето създаване досега фондацията е подпомогнала повече от 175 000 жени в над 100 държави.

„Аз не съм Супержена. Реално в моето ежедневие аз жонглирам с много топки във въздуха, опитвайки се да бъда добра съпруга и майка, съпруга на премиера, адвокат и човек, който се занимава с благотворителност и понякога и една от топките пада“.

„Жените са склонни да съдят строго други жени. Трябва да бъдем по-добри една към друга. Да приемем, че всички сме различни и можем да правим различен избор. Не се поддавайте на стереотипите, че трябва да бъдем или че сме перфектни. Честно казано аз не съм перфектна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *