Цветът на дрехите издава настроението и характера

Всеки ден ние избираме какво да облечем.

Изборът ни, според психолозите, зависи до голяма степен от настроението ни и моментната ни нагласа към заобикалящия ни свят.

Светлосиньо. Хората, които имат в гардероба си повече дрехи в този цвят са творчески личности, чувствителни, впечатлителни. Мечтаят за спокоен живот без конфликтни ситуации.

Тъмносиньо. Силни, умни и независими са хората, които обичат да носят дрехи в този цвят. Ако искате да подобрите някое свое качество или да натрупате нови знания, цветотерапевтите съветват да носите именно тъмносиньо.

Жълто. Това е цветът на активните и общителни хора. Ако го носите, значи не се страхувате да се сблъскате с предизвикателствата на живота, нито да бъдете забелязани. Стремите се към лидерство и активен начин на живот.

Виолетово. Това е цветът, който може да неутрализира действието на жълтото. Предпочитат го лесно уязвимите и милосърдни хора.

Оранжево. Говори за целеустременост, нетърпеливост, огромно количество натрупана енергия. Ако отивате да спортувате, облечете нещо в оранжево или червено.

Червено. Издава амбициозен, импулсивен и лесно възбудим характер. Това е цветът на смелите хора с вродени лидерски качества.

Зелено. Ако често си купувате дрехи и аксесоари в този нюанс, значи сте чувствителни и внимателни. Предпочитате да наблюдавате вместо да действате.

Бяло. Хората, които предпочитат бяло искат да се харесат на всички. Те са миролюбиви, очарователни, съгласяващи се. Но ако бялото преобладава в гардероба ви, означава, че развивате чувство за превъзходство над околните.

Черно. Това е цветът на противоречивите натури. Ако обличате от време на време нещо в черно, означава че се опитвате да си наложите дисциплина и да си създадете образ на авторитет. Ако комбинирате черно със сиво, означава че настроението ви пада стремглаво надолу, вземете мерки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.