Забавна психологияЛюбопитноНовинки

Цветът на дрехите издава настроението и характера

Всеки ден ние избираме какво да облечем.

Изборът ни, според психолозите, зависи до голяма степен от настроението ни и моментната ни нагласа към заобикалящия ни свят.

Светлосиньо. Хората, които имат в гардероба си повече дрехи в този цвят са творчески личности, чувствителни, впечатлителни. Мечтаят за спокоен живот без конфликтни ситуации.

Тъмносиньо. Силни, умни и независими са хората, които обичат да носят дрехи в този цвят. Ако искате да подобрите някое свое качество или да натрупате нови знания, цветотерапевтите съветват да носите именно тъмносиньо.

Жълто. Това е цветът на активните и общителни хора. Ако го носите, значи не се страхувате да се сблъскате с предизвикателствата на живота, нито да бъдете забелязани. Стремите се към лидерство и активен начин на живот.

Виолетово. Това е цветът, който може да неутрализира действието на жълтото. Предпочитат го лесно уязвимите и милосърдни хора.

Оранжево. Говори за целеустременост, нетърпеливост, огромно количество натрупана енергия. Ако отивате да спортувате, облечете нещо в оранжево или червено.

Червено. Издава амбициозен, импулсивен и лесно възбудим характер. Това е цветът на смелите хора с вродени лидерски качества.

Зелено. Ако често си купувате дрехи и аксесоари в този нюанс, значи сте чувствителни и внимателни. Предпочитате да наблюдавате вместо да действате.

Бяло. Хората, които предпочитат бяло искат да се харесат на всички. Те са миролюбиви, очарователни, съгласяващи се. Но ако бялото преобладава в гардероба ви, означава, че развивате чувство за превъзходство над околните.

Черно. Това е цветът на противоречивите натури. Ако обличате от време на време нещо в черно, означава че се опитвате да си наложите дисциплина и да си създадете образ на авторитет. Ако комбинирате черно със сиво, означава че настроението ви пада стремглаво надолу, вземете мерки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *