ЗвездиЛично

Цвети Радойчева: Има мъже, които си мислят, че с пари могат да имат всяка жена

Цвети Радойчева е един от съвременните гласове на родната попсцена. Осем години пее в хор „Добри Христов“ с музикален ръководител Зоя Видас. Завършва езикова гимназия, но не изоставя пеенето. Винаги е искала да бъде на сцена. През февруари 2008 г. печели първо място в месечната класация на „Хит минус едно“. След това записва Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене в класа на доц. Алис Боварян. През 2008-а се появява на бял свят и първата й авторска песен.

Цвети, ти изпрати 2019-а с нова песен?

– Да, времето, в което я промотирах беше малко по-дълго, защото през лятото тя спечели голямата награда на BG Music Festival. Песента се казва „Изчезни”, авторска е, по моя музика. Беше много високо оценена. Направихме и видеоклип. Обвързах я с голямата кауза за борбата с насилието над жени. Подкрепена е от Зонта клуб – София и асоциация „Анимус”. По-интересното е, че във видеото се снима Александър Димов, известен на публиката от „Откраднат живот” и „Столичани в повече”. Той откликна сърцато на моята покана да се включи. Той е много харизматичен и покрепя кампанията. Двамата сме сред лицата на друга социална кампанията „Успели българи дават личен пример”, благодарение на която се запознахме. Тя се провежда вече четвърта година. Събира средства за деца в неравностойно положение чрез един невероятен календар. Известните хора, които я подкрепят, влизат в час, срещат се с децата на живо, мотивират ги да обичат четенето, образованието.

Песента ти е посветена на жените, пострадали от насилие. 2019-а мина под знака на Me Too. Ти като красива жена ставала ли си обект на неприлични намеци?

– Да, имала съм такива ситуации. От самото начало на кариерата си. За съжаление има мъже, които си мислят, че с пари могат да имат всяка жена. И много пъти се държат неприлично, правят намеци, неприятно отношение. Но с времето съм се научила да се справям с тях. Аз съм човек, който държи на сериозните лични отношения. Не смесвам професионалното с личното.

 

 

Цвети Радойчева

Имаш прекрасна дъщеричка? Тя как приема сценичния ти живот?

– Много е емоционална. Доста развита за годините си. Умна, усеща хората. Вълнува се от професията ми. Обича да се качва на сцена. Да танцува, да пее. Носи в себе си отношението към музиката. Може би, защото всеки ден от бременността съм свирила на пиано, пяла съм, била съм на сцена. Щастлива съм, че имам такова дете – с афинитет към изкуството.

Кой ти помага в отглеждането?

– Майка. Тя я пое от раждането. Двадесет дни след като родих, имах ангажименти, поето по-рано. А и майка има много тясна връзка с нея, забавляват се, обичат се, слушат се.

Споделяш ли успехите си с човека до себе си?

– Да, това е бащата на дъщеря ми. Вече девет години стои до мен, подкрепя ме.

Не те ли ревнува от сцената?

– Не. Когато се запознахме, аз вече бях певица, на сцена. Знае колко много обичам.

Какво си пожела за тази година?

– Здраве. То е това, което ни дава сили и енергия да творим, да постигаме целите си, мечтите си.

Много е важно да вярваш, че можеш да постигнеш това, което искаш.

Аз винаги съм искала да бъда на сцена, да бъда певица. И ето, че вървя към нея. Става по-бавно, защото се самопродуцирам, но пък имам пълната свобода да изразя себе си. Имам афинитет и към актьорската професия. Поканиха ме да играя главната роля. Така че 2020-а ще бъде наистина една богата година в професионален план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *