ИнтериорНовинки

Цветята у дома „говорят” за стопанина – какво казват вашите?

Според дизайнерите, меките черти на стопанина издава изящната композиция от цветя, поставена във висяща стъклена сфера или ваза. За да предизвиква асоциации с образа на нежно и ласкаво море, стъклото трябва да бъде близко до натуралния небесно-син цвят.

Публичният човек, свикнал да бъде постоянно пред очите на хората, ще издаде своята любов към обществените изяви, ако разположи в своята квартира цветя със сочни, ярки тонове. Например, светло-оранжеви, топло червени и лимонено-жълти. Тази гама сякаш отразява празничното настроение на стопанина, провокирайки гостите към щедрост.

А скромният човек, склонен да скрива своите планове от околните, ще се задоволи със сезонните растения от градинския двор. За тази цел са напълно подходящи няколко клонки или туфи трева, които е най-добре да се сложат в непретенциозна глинена вазичка или плетена кошница.

Амбициозният тип задължително ще заеме цялото пространство около дома или антрето с дълги, цъфтящи плетове или красиво вплетени дървесни клонки. Но ако вие не искате да разкривате характера пред потенциалните си гости, а, обратното, предпочитате да го скриете, използвайте уникални цветни аранжировки. При това, за всяка стая – различна. Ако последвате този съвет, комфортът ще ви бъде осигурен.

В антрето

Подчертайте приятелската атмосфера с кошница с неразтворени пъпки на градински цветя. Те изглеждат точно на мястото си, ако ги поставите на масичка до входа.

В столовата или кухнята

За да се създаде изящен, елегантен стил, не са нужни големи усилия. Достатъчно е на трапезната маса да се разположат няколко малки кристални вази и свещници. В гостната ще стои добре красив кристален съд с вода, в който сте поставили на повърхността две-три цветчета, например гардения или гербери, и добавите 1-2 плаващи свещи. Може да се надявате, че ако назрява скандал между вас и половинката ви, той ще бъде засенчен от свещите, а взаимните упреци ще се разтопят като восък.

В спалнята

Тук е важно да се погрижите не толкова за външния вид на стаята, колкото за очарователния и магичен аромат. Ще ви помогнат чайните рози, фрезиите, божурите, камбанките и лилиите. Всички те се отличават със сладък аромат и притежават способността да “отпускат”, съпровождайки ви в страната на приятните сънища.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *