ЗдравеНовинки

Да бъдеш себе си: 9 промени, които ще настъпят в живота ви, ако следвате своя собствен път

Да бъдеш себе си е нещо наистина страхотно. Когато сме били малки, всеки от нас е имал своите желания, поведение, способности… Растейки през годините, ставайки част от социума, трупайки жизнен опит, ние се превръщаме в зрели хора. Но някъде по пътя голяма част от нас губят себе си.

Адаптираме се, променяме се, за да успеем, за да се харесаме. А да бъдеш себе си е нещо като да имаш своя марка.

Затова психолозите ни съветват, ако искаме да успеем, да бъдем щастливи и удовлетворени, да започнем да следваме себе си – своите мечти, път, цели, желания, да бъдем себе си като разбирания за живота, ценности.

Тогава в живота ни ще настъпят 9 наистина важни промени. Какви са те?

В живота ви ще влязат правилните хора

Когато не сте истински, вие не сте заобиколени от хората, които могат да ви подкрепят и да ви покажат пътя за вашия истински успех. Опитвайки се да бъдете други, вие лъжете себе си и околните, а това води до разочарования… Когато усетите своята сила, когато приемете недостатъците си с достойнство, когато следвате целите на своята собствена душа, тогава и пред вас ще се отвори пътят на успеха и щастието.

В живота ви ще дойдат парите

Хората „купуват“ хора. И хората са готови да похарчат повече, когато човекът срещу тях е приятен.

Когато започнете да се държите като себе си, ще усетите промяна в отношенията си с околните. С всички – колеги, шефове, клиенти. Няма значение в коя сфера работите. Главното е да общувате открито и искрено. Когато установите доверие в отношенията си, ще имате финансово благополучие и успех в кариерата.

В живота ви ще влезе любовта

Само, когато бъдете себе си, в живота ви ще влезе истинската любов. Разбира се, преструвайки се на друг, можете да привлечете любов, но тя няма да ви направи щастливи. Тя ще донесе разочарования и неудовлетвореност.Бъдете истински и човекът, когото Вселената е избрала за вас, ще пресече пътя ви.

Ще порасне доверието към вас

Когато сте истински, хората ще искат да общуват с вас, ще ви дават нови ангажименти, решения и отговорности. А когато имате доверието им, ще имате и успех.

Ще бъдете много по-уверени в себе си

Вече няма да е нужно да се правите на такива, каквито сте, а това означава, че ще вземате все по-правилни решение. Защото няма да сте в стрес.Това ще повиши собствената ви самооценка.

Енергията ви ще бъде по-голяма

Повярвайте, много по-лесно и здравословно е да живеете в ритъм и хармония със собственото си Аз. Когато живеете своя живот, когато следвате своите мечти, вие сте щастливи. Правилните хора, правилните възможности, успех, пари – всичко се появява след това. Тялото произвежда ендорфини, които увеличават енергията, настроението, правят ви позитивен човек. Когато се чувствате добре, вие изглеждате добре. И привличате повече добра енергия. Всичко това създава енергия на движение.

Ще спите спокойно

Позитивният начин на живот ще ви накара да живеете по-спокойно и здравословно. Вместо да се притеснявате и да размишлявате, когато си легнете, ще потънете веднага в света на сънищата.

Ще сте подложени на по-малко стрес

Когато сте себе си, цялото ви същество е в мир със себе си, а това ви спасява от ежедневния стрес. Което пък се отразява на сърцето, стомаха, дори на кожата и растежа на косата.

Ще бъдете щастливи

Всичко по-горе изброено ще ви донесе спокойствие и мир, щастие, както в личен, така и в работен план. Когато сме в хармония с мислите и желанията си, ние сме щастливи.

И така ще се движите напред. И ще бъдете удовлетворени от себе си и живота си.

Т.е. всичко зависи от вас самите. От това какво ще покажете на света и какво ще му дадете, за да може той да ви отговори по най-дория начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *