БГ Личности

Дъщерята на Милен Цветков за филма, посветен на него: Време е историята на баща ми да бъде разказана

Режисьорът Веселин Диманов работи над документален филм за журналиста Милен Цветков, отишъл си по особено нелеп начин от този свят.

„Филмът ще бъде нещо, което за пръв път се прави“, каза Диманов в студиото на Нова телевизия.

„Ще разкажем как всъщност се е правила публицистика в годините на преход“, допълва още режисьорът.

На една от прожекциите на „Моралът е доброто“ той споделя, че следващият му филм ще бъде посветен именно на Милен Цветков.

Семейството на Милен Цветков застава зад този филм.

„Заставам зад този филм, защото мисля, че е време да бъде разказана историята на баща ми – за него като човек и като журналист“, споделя дъщерята на Милен Цветков – Калина.

„След като баща ми почина, много дълго време ми беше много тегаво, тежко да говоря за неговия живот. Но след като се запознах с Веселин, бях сигурна, че това е човекът, който искам да разкаже неговата история“, каза още в студиото на Лора Крумова Калина.

Тя разказа още, че има доста спомени от телевизионните студиа, в които е била, докато баща ѝ е бил на работа, както и че е проявявала интерес към камерите. Осъзнава какъв е бил баща ѝ като човек и журналист, когато е тийнейджър. Този филм ще бъде важен за бъдещите журналисти, защото той беше пример за един честен журналист.

Веселин Диманов стои зад филма „Моралът е доброто“, който нашумя през последните месеци и е негов дебют.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *