Делото на Амбър Хърд срещу Джони Деп ни показа, че насилието е нещо лошо, лъжата – също

Темата е безкрайна. За насилието в ежедневието ни. Над мъже, жени, деца.

Темата е болезнена. Особено, когато преди дни една жена бе намерена мъртва. Поредната. Жертва вероятно на своя бивш приятел. На неговите его, лудост, ревност или каквото там обяснение ще дадат психолозите.

Темата няма да приключи днес. Защото и насилието не приключва. Но днес имаме повод да си дадем сметка, че не можем да разполагаме с живота на хората, да съсипваме живота на хората просто ей така, използвайки общественото мнение и нагласи.

Делото, заведено от Джони Деп срещу Амбър Хърд за клевета приключи. Амбър бе призната за виновна и трябва да плати сериозна сума на своя бивш съпруг. Феновете и близките на Джони Деп днес тържествуват.

Тържествува истината, правдата. Защото това, че имаш лоши връзки, че имаш проблем с наркотиците и алкохола, не те прави насилник, нито трябва да те превърне в лесна жертва на жени, решили да изкарат няколко милиона за сметка на доброто ти име, съсипаната ти кариера и живот.

Веднага след произнасянето на заседателите, Джони Деп коментира, че е благодарен, че съдът е върнал обратно живота му. Живот, отнет преди години, заради една клевета и няколко съдебни дела.

Днес трябва да си дадем сметка, че подобни актьорски изпълнения като това на Амбър трябва да бъдат порицани с цялата сила на общественото мнение. Защото заради подобни изпълнения страдат истинските жертви на насилие.

Обвинението в насилие, в сексуално посегателство не е шега работа. Не е средство за изкарване на лесни пари. То е нещо, което буквално може да съсипе живота на един човек – без значение дали е монтьор или холивудска звезда.

Да, насилието е нещо лошо, нещо, което трябва да бъде наказвано с цялата строгост на закона. Лъжата – също.

Джони Деп получи живота си, отнет му преди 6 години.

Има жени, които никога няма да получат своя, защото е безвъзвратно отнет…

Мили момичета, насилието не е нещо, което трябва да търпим или толерираме. То трябва да бъде наказвано.

От друга страна обвиненията в сексуално или друг вид насилие не са вариант, чрез който да си отмъстите на бившия…

Живеем в сложен свят. И единственото, което може да ни спаси са любовта, истината и желанието да бъдем преди всичко човеци.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *