Добра форма

Денят на маратонката: Ето защо си струва да се включите в инициативата

На 22 март 2024 г. хиляди българи за шеста поредна година отбелязват Деня на маратонката – социално ориентирана кампания на MultiSport, която има за цел да стимулира работещите хора да бъдат физически активни в името на добра кауза. За всяко посещение с карта MultiSport в над 1000 партньорски обекта в цялата страна компанията ще дари по 1 лев за фондация „Сийдър“. Така всеки участник в кампанията ще има възможност с една тренировка да подкрепи създаването на нови възможности за спорт за всеки. Общият брой на посещенията определя сумата на дарението. Разговаряме с Али Любенов за смисъла на кампанията и защо си струва да се включим…

 

Как се появи идеята за Деня на маратонката?
– Започнахме го с идеята да популяризираме спорта и да наложим маратонката като символ на активния начин на живот. През последните три годините развихме инициативата и я обвързахме със социална кауза. За всяко посещение с карта МултиСпорт генерираме средства за добра кауза. Която кауза отново е свързана с повече спорт за всички – фокусирали сме се върху предоставяне на възможност за физическа активност за деца и младежи в риск.

Има ли градация в броя на участниците през годините?
– През първата година се включиха 17 хиляди души, през втората година – близо 24 хиляди души. Тази година се надяваме тази цифра да е по-голяма.

Стимулирате хората да спортуват, какво се случва във вашия офис – влизате ли редовно в залата?
– Със сигурност. А в Деня на маратонката се организираме като екип и излизаме от зоната си на комфорт – катерили сме се, играли сме скуош. Прави ми впечатление, че хората от офиса спортуват предимно в обедната почивка в спортни обекти наблизо.

Какви са хората, които ползват МултиСпорт и се включват в Деня на маратонката?
– Предвид факта, че картата е социална придобивка, за работещи хора, в основата ѝ са хората между 25 и 40 години. Но и по-млади, и по-възрастни хора могат да намерят за себе си. Имаме и детска карта – до 15 години.

Имам колежка, която от месеци има карта и не е ходила нито един ден в залата. Каква е мотивацията, която може да ни накара да започнем?
– Малките стъпки. Планирайте си деня, резервирайте си час в календара, пригответе си екип от предишния ден. Първата стъпка, първото посещение са най-важни.

Що се отнася до Деня на маратонката, има ли големи компании, които ще се включат?
– Да, имаме такива партньори, които ангажират своите служители да се включат екипно. Българските компании харесват инициативата.

Как решихте да обвържете кампанията със социална тема?
– Започна като комуникационна кампания, но искахме да дадем възможност на хората, които нямат възможност, да спортуват.

@lovestylemag.com

С Алиция Любенов от MultiSport си говорим за Деня на маратонката, който е на 22 март. Вижте как и къде можете да се включите! #деннамаратонката #мултиспорт #спорт #кампания

♬ original sound – lovestylemag.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *