Деси Добрева: Нека се радваме на това, което имаме в момента!

Деси Добрева е родена във Варна. Завършва Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън, Масачузетс. През творческия си път е завоювала редица престижни родни и международни награди. 

Освен стотиците изяви в България, тя е изнасяла концерти в легендарните „Royal Albert Hall“ и „Astoria Hall“ (London, UK), емблематичния джаз-клуб „Blue Note“ (New York, USA), „Mann Auditorium“ (Tel Aviv, Israel), „Harvard University“ и „Berklee Performance Center“ (Boston, USA), както и ежегодни турнета в САЩ и Канада. Наистина многобройни изяви из цял свят.

Става популярна като вокалистка в “Шоуто на Слави” и е част от турнетата на “Ку-ку бенд”, на които пее пред 40-хилядна публика. През 2004 г. напуска шоуто и заминава за САЩ, където учи в Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън.

Концертът ѝ в Зала 1 на НДК –  “Лудо Младо”, още се помни от публиката.

Деси издаде и кулинарна книга с нейни рецепти. 

А преди време в интервю призна, че най-смелата ѝ постъпка от любов е да отиде на среща в ресторант само по шлифер – отдолу била напълно гола.

Пандемията позволи на всички да прекарат повече време с близките си – особено на хората на изкуството, които непрекъснато пътуват по турнета и участия.

„Повече време за семейството ми, за детето ми. Обърнах внимание на дома си, на себе си – да изчистя от негативни останали неща, които не ми трябват. Дори от миналото.“

Фейсбук

„Научих се да живея в сегашно време. Сегашният момент е най-важният. Сега съм тук. Сега съм здрава. Сега съм усмихната. Не мисля за миналото, не мисля и за бъдещето. Нека се радваме на това, което имаме в момента.“

Деси става днес на 41.

„Когато аз заразя публиката, тя ми връща петорно повече енергия и емоция. Тогава аз се заразявам. Все едно ток ме удря. Аз забравям, че съм на сцената. Забравям за всичко останало. Аз съществувам само в този миг. Мига на песента, на изкуството, на музиката. Мига, в който съм се сляла с публиката“.

 

Снимки: Фейсбук

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *