КултУраНовинкиТеатър

Диана Дафова разказва живота си в моноспектакъл, участва и дъщеря ѝ – Лили

Диана Дафова  разкрива несподелени моменти от личния си живот и творчески път, както и размисли върху общочовешките ценности в моноспектакъла „Животворност“.

Събитието е на 29 юни  в залата на академията „Живей елегантно“, съобщават организаторите.

„Красива, завладяваща, фина, елегантна, женствена, с лечебен глас – това са само малка част от коментарите, споделени за Диана Дафова в социалните мрежи. Многобройни са и отзивите след премиерата на моноспектакъла й „Това чудо(вище), наречено живот“ миналата година и логични въпросите кога може да се преживее отново“, разказват организаторите.

Според тях „Животворност“ включва части от първия моноспектакъл, но обогатени с нови елементи и заредени с енергия и емоция за живот.

„Без драмата. Нека да е без нея. В „Животворност“ направих специалната селекция само на позитивните моменти и на решаващите знаци, които животът поднася и, които понякога се появяват по най- невероятни начини“, обяснява Диана Дафова.

„Животворност“ е изцяло авторски – не на 100, а на 1000 процента“, казва певицата.

Текстът и музиката са нейни, а сценарият е продиктуван от реални събития и (не)случайни знаци по пътя й.

„Моите спектакли до този момент са били много мащабни – с балет, певци, музиканти… Понякога се е стигало до повече от 30 човека на сцената. Но стигнах до момента на онази увереност и проникновения, родени от богат натрупан опит, с които заставаш и се заявяваш: „Това съм аз, това съм преживяла, това съм разбрала от живота, с тези хора съм се срещнала“.“

„За това се изисква особен вид кураж, защото когато един артист е в роля той се е скрил зад персонажа си. Но когато разказваш личния си опит и преживявания – това е пълно откровение, което се споделя, не за да се изтъкнеш, а за да помогнеш на хората да намерят отговори на сложните въпроси в своя живот“, допълва Диана Дафова.

Наред с музиката на Диана Дафова, в „Животворност“ участва младата художничка Лили Сотирова, дъщерята на Диана.

Зрителите ще могат да видят картини на Лили, които са илюстрации в нейната втора стихосбирка „Идентичност“, казват организаторите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *