Дестинации & Дегустации

Днес празнува: Интересни факти за столицата на Бразилия

На 21 април 1960 г. е официално открита новата столица на Бразилия – град Бразилия. Построена е само за четири години по авангардния проект на архитекта Оскар Нимайер.

Бразилия е известен със своя модерен архитектурен дизайн, обширни водни пътища и културно богатство.

Градът е проектиран от Лусио Коста и Оскар Нимайер. Архитектът Лусио Коста и инженерът Оскар Нимайер са натоварени със задачата да проектират новата столица на Бразилия през 50-те години на миналия век.

Надморска височина. Бразилия е разположена на необичайна надморска височина от 1115 метра (3658 фута), което я прави една от най-високо разположените столици в света.

Има формата на самолет. Когато погледнете Бразилия от въздуха, ще забележите, че градът е оформен като самолет. Това е направено умишлено, за да символизира полета на нацията към бъдещето.

Най-голямото изкуствено езеро в света. Езерото Параноа, разположено в центъра на Бразилия, е най-голямото изкуствено езеро в света. Има площ от приблизително 13 кв. км.

Без таксита. За разлика от повечето столици, в Бразилия няма таксита. Единствената форма на обществен транспорт са автобусите.

Местообитание на ягуари. Националният парк Бразилия е красиво убежище на големите котки, едно от малкото места в света, където можете да видите ягуари в градски условия.

Висок стандарт на живот: Бразилия има един от най-високите стандарти на живот в страната. Ниски нива на престъпност и добро качество на здравеопазването.

Културен център: Градът е домакин на множество културни фестивали през цялата година, включително Международния фолклорен фестивал и Фестивала на бразилската самба.

Богато историческо минало: Въпреки че е сравнително нов град, основан през 1960 г., Бразилия има богата история. Градът е построен върху земя, която някога е била дом на местното племе Каяпо и е бил обект на конфликти между бразилското правителство и индианските активисти.

Красива архитектура: Градът може да се похвали с впечатляваща архитектура, включително сградата на Националния конгрес, построена във формата на самолет, и стъклената катедрала Metropolitan, проектирана от Оскар Нимайер.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *