ИстинскиLOVEистории

Добра кауза: Ресторант в Япония наема хора с деменция

В Токио, Япония, има ресторант, в който гостите се радват, когато получат… лошо обслужване. Поръчвате кнедли и получавате мисо супа. Опа! Ако сте били в настроение за риба на скара, може да получите суши.

Само че в този ресторант е съвсем нормално сервитьорите да носят грешни поръчки, да не разбират напълно гостите си и дори да отпиват вода от чашата, която са донесли за вас, пише Forbes.

А причината за това е, че всички наети сервитьори са с деменция.

Мястото се нарича „Ресторант за грешни поръчки“ и е pop-up restaurant – отваря врати на определено място, където работи няколко дни. След това е преместван на друго място. А идеята е да бъде повишена информираността на хората за това заболяване.

Гостите идват в ресторанта, за да получат определен тип преживяване. А не за да получат поръчаното. И никой не се сърди за грешките.

Мястото е създадено от японския телевизионен режисьор Широ Огуни, за да повлияе положитено на представите на хората за стареенето и проблемите, които то носи. Деменцията е заболяване, при което човек бързо губи когнитивните си способности.

Ресторантът отвара врати през 2017 г., пише „Свободен печат“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *