Книги

Добромир Банев ни понася на крилете на любовта с новата си книга

Премиерата на дългоочакваната нова книга с любовна лирика на Добромир Банев ще се състои в сряда, 15 ноември, от 18.30 ч., в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Входът за представянето на „Всички дни ще се казват неделя“ (издание на „Персей“) е свободен.

Неделята е време, което отделяме за човека до себе си или за любимите си занимания.

Ден на щастието, защото можем истински се наслаждаваме на свободата да бъдем онези, които сме всъщност. Без маска и без грим, без необходимостта да правим компромиси с начина, по който виждаме света.

„Всички дни ще се казват неделя“ е книга, която се чете на един дъх, казват издателите. Авторът умело съчетава силата на ритмичното слово с похватите на драматургията, за да остави сюжетната линия интригуваща до самия край.

Животът се състои в нашето минало, което с времето ни кара по-щедро да ценим настоящето. А „сега“ и „тук“ са думи с важно значение. Защото бъдещето остава несигурно събитие.

Учим се от грешките и времето е единствен съдник за изреченото и премълчаното, за стореното и несвършеното.

Любовта е кодирана в нас и в голяма степен именно от нас зависи доколко ще ѝ позволим да бъде наш неизменен спътник по пътя, който ни е отредено да извървим.

„Младостта като пролет е кратка“, но винаги помним уханието на цъфналите дървета.

Облаците обещават дъжд, но рано или късно слънцето изгрява отново, за да ни напомни, че е хубаво да живеем живота си с усмивка. Морето няма да престане да ни очаква, независимо колко сме пораснали.

Любовта може и да е странен случай, но сме благодарни за всяка споделена секунда. Каквато и любов да сме преживели, обричаме я на незабрава – като детство, което също никога няма да си отиде.

Това са част от посланията на книгата „Всички дни ще се казват неделя“, стихотворенията от която със сигурност ще се превърнат в хитове, подобно на предишните – от книгите „Любов до синьо“, „Обичай ме бавно“ и „Абсурдни времена“ (съвместно с Маргарита Петкова), които дълго време бяха в класациите за най-продавани книги в страната.

 

„Остани още ден.
Да не мислим за после.
В този свят изморен
ние с тебе сме гости.

Остани още час,
само мъничко още.
Цял живот е пред нас.
(Колко влюбени нощи!).

Да, светът е жесток,
ала трябва да знае:
Любовта е възторг –
точно миг
преди края.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *