Доли Партън на 75: Просто искам да съм красива!

Доли Партън е най-обичаната кънтри певица. Със звънтящия си глас тя е носителка на десетки награди.

Още като дете започва да се появява в различни радио и телевизионни програми, излъчвани в района на Източен Тенеси. На 10 г. участва в шоуто Cas Walker по радио WIVK и WBIR-TV.

Благодарение на дебютния си запис Puppy Love, продуциран от малкия лейбъл Goldband Records, тя се озовава на седмичния концерт за американска кънтри музика Grand Ole Opry, провеждащ се в град Нешвил. Точно там се запознава с Джони Кеш, който е първото ѝ голямо увлечение.

След като завършва гимназията, тя се мести в Нешвил и не след дълго подписва договор с Combine Publishing, но не като изпълнител, а като автор на песни.

На 19 г. Партън става част от компанията Monument Records, която се опитва да я наложи като поп певица. Доли отново се опитва да убеди студиото, че правилният ход е да смени стила, насочвайки се към кънтри музиката.

Има общо 7 статуетки „Грами“, 10 награди на Американската асоциация на кънтри музиката, 5 приза на Академията за кънтри музика, 3 Американски музикални награди, а името ѝ е увековечено в „Залата на славата на кънтри музиката“ през 1999 г.

Освен това има 25 златни, платинени и мултиплатинени плочи в дискографията си и над 100 милиона продадени копия от сингли, албуми и компилации на физически носител и в дигитален вариант.

През 1978 г., когато е на 32 години, Доли се снима за корицата на Playboy, припомня БТА. Тогава тя позира в заешко костюмче, с черно бюстие и заешки уши. В началото на миналата година Доли сподели, че отново би се снимала за корицата на списанието и то в… същия костюм.

Има още нещо, освен гласа, с което Доли впечатлява. И това са огромните ѝ гърди. Партън се шегува, че пристигат пет минути преди и са купени от магазина. Размерът им е 40 DD и са застраховани за 700 000 долара.

Певицата неведнъж е споделяла, че гърдите й са по-известни от нея самата и през годините им дава различни имена. Веднъж ги нарича страх и почит, друг път шок и ужас. Доли казва още, че те не са лично нейни, а са обществена собственост.

Партън никога не е крила, че се възползва от услугите на пластичната и естетична хирургия. Неведнъж е лягала под ножа. Казва, че косата и гърдите й може са фалшиви, но гласът й е истински и това не подлежи на никакво съмнение.

„Никога не съм предпочитала естествената красота. Просто искам да съм красива. Да бъда „бомба“… Ярка… забелязвана…“,
каза актрисата пред „Ел”.

Доли Партън споменава също, че все още получава комплименти от млади момичета и че е техен пример и вдъхновение.

Фотокредит: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *